DINAMO - HAJDUK

Pogledajte sporni faul o kojem se priča: "Valjda Bebek nije namjerno pogriješio"

Foto: Screenshot

U DERBI utakmici 18. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu pobijedio Hajduk s 1:0 (0:0). Strijelac jedinog gola na derbiju bio je Damian Kadzior.

Nogometaši Dinama pobjedom nad najvećim rivalom okončali su jesenski dio prvenstva u HNL ligi u kojoj uvjerljivo vode s 45 bodova, dok je Hajduk, koji je novim porazom zaokružio svoju lošu polusezonu u kojoj je posljednje četiri utakmice igrao na Poljudu pred praznim tribinama, ispao u četvrtfinalu Kupa, te se pred nastavak proljetnog dijela prvenstva u veljači s 23 boda nalazi tek na šestom mjestu Prve HNL. 

Pogodak za pobjedu Dinama sjajno je iz slobodnjaka s 25 metara zabio Damian Kadzior. Ali nakon utakmice više se priča o dvojbenom prekršaju koji je napravio Mikulić nad Kadziorom nego o fantastičnom potezu Poljaka. Nakon dvoboja Kadzior se teatralno bacio, doslovno odletio dva metra dalje iako je njegov kontakt s Mikulićem bio minimalan.

Prekršaj Mikulića pogledajte OVDJE.

Božo Mikulić je uvjeren da prekršaja nije bilo, a kaže da se nada da sudac Ivan Bebek nije namjerno pogriješio.

"Uvjeren sam da faul nije bio. To je na kraju presudilo utakmicu. Nažalost, pogodio je odlično iz slobodnjaka. Nadam se da sudac nije namjerno pogriješio, ali uvjeren sam da je njegova greška."

Golmanu Hajduka je to bila dvojbena odluka.

"Gledajte, to su sve stvari koje su 50:50, koje možda nekad prelome utakmicu na stranu domaćina. Nažalost, iz toga je pao gol, glupo se miješati u nešto više, mislim da u dosta situacija to ne bi bio faul, ali šta je tu je, nećemo se vraćati u prošlost", rekao je Josip Posavec.

Rezultati by SofaScore

Izjave Dinamovih igrača nakon utakmice: Izet Hajrović o derbiju: Kapetan Hajduka Domagoj Bradarić nakon derbija:

Pročitajte više