Pogledajte što je Martinez napravio s nagradom za najboljega golmana

Foto: Profimedia

ARGENTINA je u infarktnom finalu Svjetskog prvenstva nakon penala pobijedila Francusku i osvojila titulu koju je čekala od 1986. godine. Argentinci su do 80. minute vodili 2:0 golovima Di Marije i Messija prije nego što je Mbappe s dva gola odveo utakmicu u produžetak u kojem je Messi u 108. zabio za 3:2, a Mbappe u 118. za 3:3. 

Junak Argentine bio je Emiliano Martinez koji je u sudačkoj nadoknadi produžetka obranio čisti zicer Kolou Mouaniju, a u raspucavanju je obranio penal Comanu i usmjerio penale na Argentinin mlin. Martinez je nakon utakmice dobio nagradu za najboljega golmana turnira pobijedivši u uskoj konkurenciji Dominika Livakovića, Yassinea Bounoua i Huga Llorisa.

Martinez je od organizatora dobio Zlatnu rukavicu kojom je mahnuo prema navijačima, a onda je naslonio na međunožje i također se okrenuo prema publici. Za najboljeg igrača tunira proglašen je Lionel Messi, najboljim mladim igračem proglašen je Enzo Fernandez, a najbolji strijelac SP-a je Kylian Mbappe koji je zabio osam golova.

Pročitajte više