Pogledajte trenutak kad se Jones ozlijedio. Pukla mu je tetiva

Foto: Screenshot

STIPE MIOČIĆ trebao je 11. studenog u Madison Square Gardenu odraditi povratničku borbu u UFC-u, a u njoj napasti titulu teškaškog prvaka promocije. To se neće dogoditi jer je njegov suparnik i aktualni prvak Jon Jones morao otkazati borbu zbog ozljede koju je zadobio tijekom treninga.

Miočić, rekorder po broju pobjeda u borbama za naslov i po broju branjenja pojasa prvaka UFC-ove teške kategorije, nije se borio od ožujka 2021. kad ga je u meču u kojem je branio titulu svladao Francis Ngannou.

Prvak prestižne kategorije Miočić je postao 2016. u ogledu protiv Fabricia Werduma, a u mečevima s Alistairom Overeemom, Juniorom dos Santosom i Francisom Ngannouom tu je titulu uspješno branio. Uzeo mu ju je Daniel Cormier 2018. u prvoj od tri njihove borbe. Američko-hrvatski borac potom ju je vratio, a onda još jednom obranio prije no što ga je Ngannou svladao prije dvije i pol godine.

Miočić je dugo čekao i naporno trenirao

Dugo se Miočić nadao novoj prilici, a ona je stigla nakon što je UFC upario njega s Jonom Jonesom, za mnoge najboljim borcem promocije svih vremena. Neporaženi prvak poluteške kategorije držao je tu titulu od 2011. do 2020., a nakon što se prebacio među teškaše u borbi protiv Ciryla Ganea u ožujku ove godine postao je prvak i te kategorije.

Naslov je trebao braniti u najiščekivanijem meču u povijesti promocije. To se neće dogoditi zbog ozljede koja ga tjera na operaciju i mirovanje. Snimljen je trenutak u kojem je do nje došlo.

Dana White, prvi čovjek UFC-a, rekao je da ga neće biti osam mjeseci, no tek nakon toga trebali bi uslijediti žešći treninzi i pripreme za borbe. Odluči li se uopće 36-godišnjak na povratak nakon sanacije rupture tetive lijevog prsnog mišića. Upitno je bi li ta borba stigla prekasno za 41-godišnjeg Miočića.

Pročitajte više