istra - osijek 1:0

Pogledajte tri sporne situacije s dvoboja Istre i Osijeka. Je li Zebec griješio?

Screenshot: ArenaSport

ISTRA 1961 pobijedila je Osijek 1:0 u 25. kolu HT Prve i tako ubilježila važna tri boda u borbi za ostanak.

Jedini pogodak na utakmici djelo je Ivana Delića, inače hajdukovca na posudbi u Puli, iz druge minute. No ono o čemu se priča poslije utakmice su tri sporne sudačke situacije, odnosno dva poništena gola Osijeku nakon intervencije VAR-a.

Izdvojili smo sve tri situacije. 

Situacija 1

U devetoj minuti Mirko Marić našao se u dobroj situaciji za pogodak, a s njim je u duelu bio Petar Bosančić. Stoper Istre povlačio je za dres najboljeg strijelca HNL-a, ali Zebec i VAR suci odlučili su da tu nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Dojam je da su pogriješili.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku situacije 1 možete pogledati OVDJE.

 

Situacija 2

Osječani su izjednačili u 21. minuti golom Ndockyta, ali je isti poništen na reakciju sudaca iz VAR sobe. Sjajnu akciju gostiju okončao je Lopa udarcem prema Istrinom vrataru. Lopta se odbila od vratnice, a s crte ju je počistio Bosančić. No ne daleko, već ravno u noge Ndockytu koji rutinski pogađa mrežu. Zebec je nakon konzultacije s kolegama iz VAR sobe odlučio da je pogodak neregularan jer je Kongoanac u trenutku Lopinog udarca bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku situacije 2 možete pogledati OVDJE.

 

Situacija 3

Osijek je u petoj minuti sudačke nadoknade ponovno postigao pogodak, ali ni taj mu nije priznat. Talys je s lijeve strane ubacio loptu u sredinu, ona je došla do Lončara koji s ruba kaznenog prostora odličnim udarcem pogađa suprotni kut i trese Ivušićevu mrežu. VAR i AVAR suci Gabrilo i Krmar reagirali su, a Zebec još jednom odlučuje sam otići pregledati situaciju.

Konačno, i drugi put u prvom poluvremenu nije priznao pogodak Osječana, ovaj put zbog pozicije Igora Silve koji se u trenutku Lončarevog ulaska nalazio ispred linije obrane. Suci su presudili da je time nedozvoljeno ometao domaćeg vratara u intervenciji. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku situacije 3 možete pogledati OVDJE.

 

Čak devet minuta trajala je sudačka nadoknada prvog dijela nakon čega je Zebec poslao igrače u svlačionicu i time okončao uzbudljiv prvi dio susreta. U nastavku se Istra uspješno obranila od svih naleta Osječana i dohvatila vrijedna tri boda. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više