NBA

Pogledajte tricu rookieja sa sirenom za pobjedu i reakciju njegova oca komentatora

Foto: screenshot Twitter

JEDNA od zvijezda sadržajne NBA večeri bio je Cole Anthony, rookie Orlando Magica koji je sa sirenom pogodio tricu za pobjedu protiv Minnesote 97:96.

Wolvesi su imali dva poena prednosti i napad, a Anthony je zaustavio vrijeme prekršajem na Jarredu Vanderbiltu 4.6 sekundi prije kraja. S jednim pogođenim osigurao bi svojoj momčadi barem produžetak, a s oba pobjedu. No oba je promašio.

Orlandu više nije ostao niti jedan time out, pa je Anthony zgrabio odbijenu loptu, pretrčao cijeli teren i u posljednji trenutak ispalio tricu i pogodio za nevjerojatan preokret. Suigrači su mu pohitali u zagrljaj, nakon čega je u ekstazi odjurio u svlačionicu slaveći kao da je pogodio za naslov prvaka, što ne čudi ako se zna da je Magic ovom tricom prekinuo niz od šest poraza.

VIDEO: Arena Sport

Sve je iz televizijskog studija pratio njegov otac Greg Anthony, koji je u prvoj polovici 90-ih igrao za New York Knickse, pa kasnije promijenio niz klubova u 12-godišnjoj NBA karijeri, a sad radi kao komentator i analitičar.

"Čudan je osjećaj, na vrtuljku si s njim cijelo vrijeme, gledaš ga, daješ mu savjete i vidiš da mu samopouzdanje nije kakvo bi trebalo biti, što je bilo za očekivati. Ali ostao je strpljiv", govorio je otac pokušavajući ostati hladan i profesionalan, ali jedva je suzdržavao suze radosnice.

"Bilo je sjajno, njegova momčad je trebala ovo. A tek reakcija njegovih suigrača nakon utakmice u kojoj momčad nije izgledala dobro tri četvrtine... Uspjeli su se vratiti i doći do pobjede, baš sam sretan zbog njega i zbog svih njih", dodao je Greg Anthony.

Orlando je odlično otvorio sezonu, unatoč brojnim ozljedama, ali nakon što je ostao i bez prvog razigravača Markellea Fultza, izgubio je šest utakmica zaredom. Na njegovo mjesto u petorci uskočio je baš Cole Anthony, 15. izbor prošlogodišnjeg drafta.

Magic je sad na omjeru 7-8, a Anthony na prosjecima od 10.3 poena, 4.5 skokova i 3.3 asistencije. Sinoć je završio s 13 koševa, sedam skokova i tri dodavanja, a prvo ime Orlanda tradicionalno je bio crnogorski centar Nikola Vučević s 28 koševa, osam skokova i četiri asistencije.

Pročitajte više