Pogledajte udarne naslovnice najvećih svjetskih medija o Đokoviću

Foto: Epa, Screenshot

NOVAK ĐOKOVIĆ danas je glavna vijest u svijetu sporta. Srpski tenisač objavio je danas da su on i supruga Jelena pozitivni na koronavirus, iako nemaju nikakve simptome.

Srpski tenisač vratio se u Beograd nakon što je finale Adria Toura u Zadru otkazano kad je otkriveno da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus. Osim Dimitrova, zaraženi su i njegov i Đokovićev trener te hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Najbolji tenisač svijeta meta je žestokih kritika medija, ali i bivših te sadašnjih igrača zbog katastrofalne organizacije Adria Toura koje je za posljedicu imalo zarazu kod nekoliko igrača uključujući samog Đokovića.

Sportski svijet je glasno kritizirao ravnodušnost organizatora i nepoštovanje higijenskih protokola, pune tribine na turneji, opuštenost igrača i navijača na turnirima, nepridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja, nekorištenje zaštitnih maski... Igrači su se rukovali, grlili, igrali košarku, pozirali za fotografije, zabavljali se na večerama i u noćnim klubovima...

Prema pisanju Sport Illustrateda, dio tenisača zatražio je Đokovićevu ostavku na mjestu predsjednika Savjeta ATP igrača jer se kao organizator Adria Toura ponio nemarno i neodgovorno ne poštujući liječničke preporuke.

Francuski L'Equipe danas je Đokovića prikazao kao dvorsku ludu, a čak ga je i napao zločesti dečko svjetskog tenisa Nick Kyrgios.

"Moje molitve su uz sve igrače koji su se zarazili koronavirusom. Samo nemojte mene više prozivati za moje postupke koji su proglašeni neodgovornima ili glupima. Ovo nema nikakve konkurencije", napisao je Kyrgios na Twitteru uz objavu videa na kojem Đoković, Dimitrov, Ćorić i ostali tenisači raskalašeno tulumare u Beogradu.

Nakon što je Đoković objavio da je zaražen, svi najveći svjetski mediji tu su vijest stavili na udarno mjesto svojih portala. L'Equipe, Gazzetta, Marca, Mundo Deportivo, BBC, NY Times… Svima je Đoković udarna vijest dana.

Pročitajte više