SP U RUKOMETU

Pogledajte video s 10 situacija u kojima je Hrvatska oštećena

Foto: Screenshot

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKI rukometni savez je nakon utakmice drugog kruga Svjetskog prvenstva protiv Njemačke, koju je Hrvatska izgubila 22:21, poslao IHF-u video s deset spornih situacija.

HRS, kao Lino Červar i njegov stručni stožer, smatra da je danski sudački par Hansen-Gjeding drastično oštetio Hrvatsku te izravno utjecao na ishod utakmice.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Prva izdvojena situacija je šetanje Strobela s loptom na početku utakmice. Njemački igrač napravio je sedam koraka, a da nije potvrdio loptu, iako pravila jasno nalažu da nakon tri koraka igrač mora udariti loptu u parket. Sljedeća situacija je prekršaj na Stepančiću u 20. minuti koji nije dosuđen, a onda slijedi navodno guranje Domagoja Duvnjaka s leđa što je trebalo biti kažnjeno sedmercem i dvije minute.

Nakon toga je istaknut nepostojeći prekršaj Vrankovića za sedmerac i dvije minute u 24. minuti utakmice, a zbog identičnog prekršaja na Duvnjaku u 33. minuti dosuđen je prekršaj na devet metara. Četiri minute kasnije Nijemci su se dvaput obranili unutar šesterca, a u 40. minuti nije dosuđen navodni prekršaj na Karačiću i Nijemci su dobili loptu.

Kod vodstva Hrvatske 20:19 u 57. minuti nije dosuđen čisti prekršaj Pekelera u napadu iz kojeg je Njemačka izjednačila, a u sljedećem napadu Karačiću nije priznat gol zbog dosuđenog prekršaja. HRS je u toj akciji istaknuo i korake Karačića koji također nisu bili svirani.

Zadnja situacija u videu je nepostojeći prekršaj u napadu Karačića, a u nastavku akcije na Štrleku je napravljen prekršaj za sedmerac i isključenje.

"Uputili smo žalbu Svjetskoj i Europskoj rukometnoj federaciji, dokumentirali smo prigovor slikama i videom. Pronašli smo 11 grešaka na štetu Hrvatske i eventualno jednu na štetu Njemačke. Problem je što su se ključne greške na našu štetu dogodile u posljednje dvije-tri minute te su direktno utjecale na rezultat. Drastične razlike bile su u kriteriju za pasivan napad te kod faulova za isključenje", rekao je HRS-ov predsjednik Tomislav Grahovac.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više