Pogledajte zašto braniča Deportiva zovu ubojicom: Šutnuo ranjenu sovu - maskotu Atletica!

KOLUMBIJA bruji o incidentu koji je zgrozio cjelokupnu javnost, a ne samo tamošnje ljubitelje životinja: Luis Moreno, panamski branič kluba Deportivo Pereira je na utakmici protiv Atletico Juniora bezočno šutnuo ranjenu sovu koja je aterirala na teren. Da skandal bude veći, sova je maskota Atletica.

Nesretna ptica je iste večeri odnesena u veterinarsku kliniku u Branquilli gdje je ustanovljeno kako joj je Moreno slomio desnu nožicu. Prije njegovog "šuta", sovu je lopta pogodila blizu kaznenog prostora Deportiva, na što je sudac prekinuo igru.

Dok su on i igrači razmatrali kako pomoći unesrećenoj ptici, Moreno, očigledno nestrpljiv što igra stoji, a njegov klub gubi 1:2, zaletio se prema ležećoj sovi i ljevicom je šutnuo u aut!


"Igrač bi trebao biti ozbiljno kažnjen za ovaj bolni, užasavajući čin netolerancije", komentirao je Ramon Jesurum, predsjednik kolumbijske lige i dodao da će disciplinska komisija saveza kazniti Morena.

Do kraja utakmice, stadion se tresao od povika "ubojico!" svaki put kada bi Moreno bio blizu lopte, a on se nakon utakmice ispričao.

Pročitajte više