LIGE PETICE

Pogledajte zašto je Gerrard rekao: Ako ne volite Coutinha, nađite si drugi sport

Foto: Profimedia

PHILIPPE COUTINHO u zimu 2018. došao je u Barcelonu iz Liverpoola uz odštetu od 135 milijuna eura. Četiri godine kasnije Barcelona je jedva dočekala riješiti ga se. Prije dva tjedna posudila ga je Aston Villi do kraja sezone uz nadu da će ga taj klub otkupiti za 40 milijuna eura.

Međutim, pod vodstvom bivšeg suigrača Stevena Gerrarda potonuli brazilski as ekspresno je i spektakularno uskrsnuo. U prvom nastupu za Villu je za samo 22 minute, pripremom prvog i zabijanjem drugog gola, doveo svoj privremeni klub od 0:2 do 2:2 protiv Manchester Uniteda. Treća utakmica za Villu mu je ujedno i najbolja. U samo 13 minuta je lijepo postigao jedan te impresivno namjestio dva gola za 3:3 protiv Leedsa.

Prvo je u kutu kaznenog prostora s desne strane vješto primio loptu i onda odmah iz okreta, usprkos čuvaru ispred sebe, zabio u malu mrežu, a zatim je majstorski asistirao Jacobu Ramsayu za njegova oba gola. Kod prvog je rastvorio kompletnu obranu, a kod drugog pričekao dolazak suigrača iz drugog plana, a onda ga savršeno poslužio.

"Ako ne volite gledati Philippa Coutinha, trebali bi ste prestati gledati nogomet jer ova njegova predstava bila je apsolutno prekrasna", izjavio je nakon utakmice Villin menadžer Steven Gerrard. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ COUTINHOVU SJAJNU PARTIJU

 

Pročitajte više