Pogledajte zastrašujući sastav ozlijeđenih igrača Chelseaja. Vrijedi 440 mil. eura

Foto: Profimedia

NAKON razočaravajuće prošle sezone, Chelsea ni u ovu nije bolje krenuo. U prvih pet kola Premier lige osvojio je isto toliko bodova te se nalazi tek na 14. mjestu prvenstvene ljestvice. Momčad Mauricija Pochettina uspjela je pobijediti tek Luton Town, posljednjeplasiranu ekipu lige, remizirala je s Liverpoolom i Bournemouthom, a izgubila od West Hama i Nottingham Foresta.

Jedan od razloga za loš ulazak u sezonu svakako su i brojne ozljede. Pochettino zbog njih u nedjeljnom susretu s Bournemouthom, koji je završio bez pogodaka, nije mogao računati na čak 11 igrača. Ozlijeđenih igrača ima na svim pozicijama pa se od njih može napraviti zastrašujuća jedanaestorka.

Ovih 11 igrača prema Transfermarktu vrijedi 440 milijuna eura, dok je Chelsea u njihove transfere uložio 410 milijuna. Treba reći da je tih 410 milijuna Chelsea potrošio na sedam igrača, dok su trojica projekt akademije (Reece James, Trevor Chalobah i Armando Broja), a rezervni vratar Marcus Bettinelli stigao je besplatno.

Pochettino: Nikad nisam bio u ovakvoj situaciji

"Iskreno, nikad nisam imao ovakvu krizu s ozljedama u momčadi", rekao je Pochettino na pitanje talkSPORTA pa nastavio: "Ne možemo računati na previše važnih igrača. Nije da tražim izlike, ali oni bi nam pomogli. Teško je s ovoliko ozljeda u klubu u kojem su očekivanja jako velika."

"Chelsea uvijek očekuje pobjede, ali da bismo bili bolji, trebaju nam svi naši igrači. Jasno nam je što moramo, trebamo strpljivo čekati i marljivo raditi na oporavku ozlijeđenih igrača i onda ćemo imati jaku momčad. Kada se svi oporave i ekipa bude kompletna, kvaliteta je neupitna", dodao je.

Pročitajte više