LIGE PETICE

Pogledajte žestoku svađu Keanea i Carraghera oko Ronalda. Engleska bruji o njoj

Screenshot: Youtube

ROY KEANE i Jamie Carragher, legende Manchester Uniteda i Liverpoola, kao stručni komentatori Sky Sportsa žestoko su se sukobili u studiju nakon derbija Chelsea - United (1:1) u 13. kolu Premiershipa oko uloge Cristiana Ronalda u Manchesteru.

Jimmy Floyd Hasselbaink, još jedan velikan Premiershipa i komentator, nije mogao doći do riječi pored navedene dvojice koji su vikali, gestikulirali i potpuno se nisu slagali oko spomenutog pitanja, te je služio kao tampon zona između njih.

Sve je počelo oko toga što je Michael Carrick, privremeni trener Uniteda, derbi počeo s Ronaldom na klupi, odakle je u drugom poluvremenu ušao u igru.

Donosimo stenogram ove žestoke prepirke, koja je postala viralna, a Sky Sports je naziva najžučnijom ikada u svom programu:

Keane: Ronaldo se nije vratio u Manchester United da bi sjedio na klupi. Koji je smisao toga? On je jedan od najboljih igrača svijeta i vratio se da bi zabijao i namještao golove, a ne da bi igrao presing na protivničku obranu. Znate, nekada trebaju ostali igrači raditi za zvijezdu. Kao što smo na primjer radili za Cantonu. Igračima kao što su on i Ronaldo oprostite što se nekad šetaju po terenu jer su to tipovi koji donose pobjede i zabijaju u tijesnim utakmicama. Bez veze mi je ovo njegovo odmaranje protiv Chelseaja jer je morao igrati od prve. 

Carragher: Ne slažem se da Ronaldo mora igrati svaku minutu svake utakmice i smeta mi kada se radi velika priča od toga kada ga se zamijeni ili uvede u igru kao rezervu. Istina, on je i dalje sjajan igrač koji puno zabija, ali i činjenica je da mu je 36 godina. 

Keane: Ni ne mora igrati svaku minutu svake utakmice, na primjer nebitne utakmice skupine Lige prvaka, ali ovo je derbi Premiershipa! Doveo si Ronalda da igra baš ovakve utakmice i zabija na njima. Ne da sjedi na klupi ili igra presing. Hajde da izgleda i igra nezainteresirano i da ne zabija, ali na njemu se vidi da je gladan, a očito je i koliko doprinosi golovima.

Carragher: Ali ne igra presing, a to je danas nužnost. 

Keane: Pa ne igra ga već zadnjih pet, šest godina... Misliš da je mladi Rashford danas igrao presing? Nije napravio ništa. Pusti statistiku, ona je zavladala svijetom. A kad smo i kod toga, Ronaldova statistika otkako se vratio u United je dobra.

Carragher: Znaš zašto je United doveo Ronalda? Samo zato što je on trebao otići u City!

Keane: To nije istina! Ti govoriš da su ga doveli samo da ne ode u City i onda ga posjeli na klupu!

Carragher: To nisam rekao!

Keane: Ma daj...

Carragher: Moram primijetiti da su PSG i Manchester United ovog ljeta doveli Messija i Ronalda. Najbolje igrače generacije i one koji su među najboljima u povijesti. Međutim, zbog njihove dobi i načina igre očito je da PSG s Messijem neće osvojiti Ligu prvaka, kao ni da United s uskoro 37-godišnjim Ronaldom neće osvojiti Premiership.

Keane: Ali United Ronalda nije ni doveo da osvoji Premiership! Naravno da ne može samo s njim osvojiti engleski naslov! Pa pogledaj im ostale igrače i usporedi njihovu momčad s konkurentskima!

Carragher: Ali zašto si onda doveo 37-godišnjaka i fenomenalnog igrača, nego da odmah osvojiš prvenstvo ili Ligu prvaka?! Igrača u tim godinama ne dovodiš da bi na njemu gradio momčad za budućnost! Daj umjesto njemu priliku Sanchu i Greenwoodu!

Keane: Ma United nije doveo Ronalda da osvoji prvenstvo, nego kupove!

Carragher: Što?!

Keane: Da, FA kup, što fali tome?!

Carragher: Znači, United je sada spao na to?

Keane: Apsolutno.

Pročitajte više