Pojavio se i odurni video gadljivog vrijeđanja i rasizma Radovih idiota, a Englezi se raspisali o srpskoj sramoti

Foto: A. Nalbantjan/Telegraf.rs

NAVIJAČI Rada rasističkim povicima i gnjusnim vrijeđanjem tamnoputog nogometaša Partizana Evertona Luiza osramotili su sebe, klub, ali i srpsko društvo.
 
Cijeli svijet govori o rasističkom skandalu na Banjici, a pojavio se i snimak na kojem se jasno čuju majmunski krici idiota s tribina upućeni nesretnom nogometašu.
 

Tijekom cijele utakmice kreteni su vrijeđali Evertona, a kulminacija se dogodila na kraju kad je nogometaš Partizana prišao tribini na kojoj su bili radikalni navijači, pokazao im srednji prst i poljubio grb Partizana. Nakon toga stvorila se ogromna gužva, dotrčali su i igrači Rada s namjerom da oni istjeraju neku svoju pravdu. Igrači Partizana stali su u Evertonovu zaštitu, a tko zna što bi se dogodilo da se nije uključila policija koja je spriječila to da neredi ne eskaliraju.

Navodno je povik koji je Evertona izbacio iz takta, a koji se mogao čuti s tribine navijača Rada, bio ''Banana, banana''.
 

 
 
 
O incidentu su pisale sve ugledne svjetske novine, pa je tako Everton dao intervju britanskom Daily Mailu.
 
''Navijači su mi kricima poručivali da sam majmun, imitirajući tu životinju tijekom cijele utakmice. Još jače bih ih čuo kad bih se približio tribini i to me razljutilo. Ali usprkos svemu nastavio sam igrati za moju momčad. Najgori su bili protivnički igrači koji su profesionalci kao i ja, ali nisu učinili ništa da to spriječe, nisu zamolili navijače da me prestanu vrijeđati, čak su me na kraju fizički napali. To mi je najteže palo i zato im još ne mogu oprostiti'', rekao je Everton, ali je naglasio da neće napustiti Srbiju, posebno zbog podrške koja mu stiže sa svih strana.
 
''Bolje se osjećam. Podrška navijača Partizana, prijatelja, ljudi sa svih strana svijeta koji su od početka na mojoj strani, dolazi mi svaki dan. Želim što prije zaboraviti taj dan i nastaviti normalno živjeti", zaključio je Everton.
 
 
 

Pročitajte više