STEFAN RISTOVSKI

Poklonio gol Portugalu pa nakon ispadanja Makedonije rekao: Malo sam i Portugalac

Foto: EPA

MAKEDONIJA se nije uspjela kroz dodatne kvalifikacije plasirati na Svjetsko prvenstvo u Katar. U utakmici odluke u Portu protiv nje je do pobjede od 2:0 stigao Portugal i tako osigurao nastup na svjetskoj smotri krajem godine. Prvi gol Portugalci su postigli nakon pogreške Dinamovog nogometaša Stefana Ristovskog koji je i prokomentirao susret.

Igrala se 32. minuta kad je Ristovski pogriješio u predavanju lopte na drugu stranu terena. Bruno Fernandes je presjekao loptu, dodao je Ronaldu koji mu ju je vratio, a onda je Fernandes i zabio svoj prvi od dva gola na toj utakmici.

"Možemo biti ponosni"

"Portugal je dominirao, no bila je otvorena utakmica i nakon nje odlazimo uzdignute glave. Možemo biti ponosni, napravili smo veliki rezultat i zapanjili svijet. Moramo nastaviti i vjerovati da je moguće izvesti još ovakvih pothvata", rekao je Ristovski, čija je momčad u kvalifikacijama pobijedila Njemačku, a onda i izbacila Italiju kroz dodatne kvalifikacije za SP.

Navijat će na Svjetskom prvenstvu za Portugal, priznao je i prokomentirao pogrešku kod prvog gola.

"Naravno. Ja se pomalo osjećam Portugalcem. Ovdje mi se rodio sin, imam portugalsku putovnicu i volio bih vidjeti Portugal kao svjetskog prvaka. Kad igrate protiv ovako velike momčadi, momčadi koja ima Fernandesa i Ronalda, onda ne smijete pogriješiti. Ipak, dogodila se pogreška i Portugal je to iskoristio."

Pročitajte više