Policija: BBB-i su na Dugopolju. Navijači Hajduka, ne izlazite tu s autoputa

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

RADOVI na ključnim prometnicama oko Splita i velike gužve koje će biti idućih sati do jedine polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, koja se od 19 sati igra na Poljudu, razlozi su zašto se splitska policija oglasila priopćenjem:

"Javno okupljanje proglašeno je utakmicom visokog rizika te će, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sukladno protokolu i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju. S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja. 

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavljat će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje, te će svi nakon obavljenog pregleda biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud. Preporučujemo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 15:30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti  pravovremeni ulazak na stadion. 

Obavijest za domaće navijače: koristite izlaze Prgomet, Bisko i Vučevica, cesta D1 u posebnom režimu, moguće gužve i zastoji u prometu. S obzirom na to da od 16 do 19 sati na području naplatne postaje Dugopolje i na cesti D1, brza cesta smjer Klis-Solin, očekujemo veće gužve i zastoje, te da će na D1 biti uspostavljena posebna regulacija prometa uz moguće potpuno zatvaranje ceste, upućujemo domaće navijače koji dolaze na utakmicu iz drugih gradova da ne koriste izlaz s A1 na Dugopolju, već da koriste naplatne postaje Prgomet, Vučevica i Bisko. Napomena: izbjegavajte cestu D1, smjer Klis-Solin i naplatnu postaju Dugopolje."

Pročitajte više