Policija traži tko je udario šefa makarske policije dok je čuvao svečanu ložu na Poljudu



POLICIJA preko video snimki pokušava identificirati napadača na Hrvoja Bobana, šefa makarske policije, koji je lakše ozlijeđen prilikom navale pedesetak Hajdukovih navijača na svečanu ložu na Poljudu. Boban je bio voditelj osiguranja lože. Ispriječio se sa svojih 12 ljudi kako bi zaštitili Bile moćnike i njihove visoke goste od navijača koji su htjeli nešto reći vodstvu Hajduka na očajne partije, koje su pružili igrači na travnjaku. Debakl sa Žilinom kap je koja je mnogima prelila čašu.

Od cijele gužve nakon utakmice privedena tek trojica zbog paljenja stolica

Boban i ostali amortizirali su "udar" do dolaska specijalaca, ali zapravo nekih većih problema policija s navijačima - nije ni imala, kaže Marko Srdarević, načelnik Sektora policije u splitskoj PU.

Demantirao je da je Torcida provalila u prostorije Uprave. "Ništa se posebno nije ni dogodilo. Osiguranje je zateklo dvije, tri osobe u Domu Hajduka. Nakon utakmice privedena su tek tri navijača, jer su zapalili petnaestak stolica na sjeveru, a još tražimo i napadača na voditelja osiguranja lože. Nadamo se da će nam u tome pomoći video snimke", kaže Srdarević.

Policija sve držala pod kontrolom

Dvjestotinjak Torcidaša koji su se skupili pred prostorijama Uprave Hajduka, policija nije dirala. "Nije bilo osnova za postupanje. To je uobičajeni navijački folklor" procijenio je Srdarević. Nekima se sinoć činilo da je na Poljudu zavladao kaos, međutim Srdarević uvjerava da je to samo dojam neiskusnog promatrača.

"Sve vrijeme držali smo situaciju apsolutno pod kontrolom. Pustili smo Torcidu da se ispuše na sjeveru nekih 45 minuta. Bolje i to nego da razbijaju po gradu. Sve je završilo fenomenalno. Nije moglo bolje. Nitko nije ozlijeđen, ništa nije razbijeno", zadovoljan je Srdarević.

Policija je, inače, privela 27 navijača, od toga šest Slovaka. Četvorica su imala dimne kutije, pozamašnih gabarita, jedan je bio pijan, a jedan - nosio majicu sa natpisom All Cops Are Bastards. 

Pročitajte više