Politika: Vujović i Gobac dogovorili pobjedu Hrvatske nad SiCG

NAVIJAČI reprezentacije SiCG u Švicarskoj su zvižducima ispratili svoje rukometaše, no na udaru žestoke kritike prvi se našao izbornik Veselin Vujović. Izbornika svih reprezentativnih uzrasta SiCG novinari su nedavno optužili da je uzimao postotak od ugovora koje su reprezentativci potpisivali sa svojim klubovima, na što je on ovih dana zaprijetio tužbom.

No, u središtu skandala Vujović se našao nakon što je beogradska Politika objavila članak u kojem govori o namještanju utakmice s Hrvatima.

Naime, Politika piše da je nekoliko srpskih reprezentativaca potvrdilo glasine da ih je Vujović uoči utakmice s našom reprezentacijom u Švicarskoj tražio da predaju utakmicu.

Beogradski novinari svoje tvrdnje pravdaju podatkom da su novinari u Švicarskoj navodno unaprijed znali za rezultat, te da su se na račun toga pošteno zafrkavali. Politika piše i da je Vujović na vrlo neobičan način vodio igru momčadi, te da je povlačio sasvim nelogične poteze, pri čemu se najviše misli na izmjene igrača.

No, u paljbi optužbi pod kojom se Vujović našao, ne može se previdjeti njegovo duboko prijateljstvo s dopredsjednikom našeg rukometnog saveza Zoranom Gopcem, koje je vrlo vjerojatno iniciralo bijes srpskih novinara.

Politika piše kako se veliki prijatelji vole zajedno i kladiti, što su navodno napravili i u ovom slučaju. Zanimljivo je, piše Politika, da je Hrvatska pobijedila baš sa četiri gola razlike, a koeficijent na taj događaj iznosio je 4,50.

Vujović je optužbe oštro dematirao, pravdajući se da je svojim momcima govorio upravo suprotno; neka se s Hrvatima maksimalno bore jer s većinom dijele i klupske obveze.

Vujović je o novom  izborničkom skandalu koji potresa zemlju naših istočnih susjeda progovorio i za Kurir, ustvrdivši kako neće dopustiti novinarima da okaljaju njegovo ime.

"Tužit ću sve koji kažu da uzimam postotak od ugovora, ako mi se na sudu dokaže da sam kriv, zauvijek odlazim iz sporta. Pojedini ljudi, a samo lud čovjek ne zna da se radi o dva novinara i dva trenera koji stalno plasiraju neistine o meni. Želim se, također, zahvaliti svim novinarima koji su me bojkotirali tijekom prvenstva." - kazao je Vujović Kuriru.

Reprezentativci koji su potvrdili da ih Vujović nagovarao da predaju utakmicu željeli su zbog straha i srama ostati anonimni.

D.R.

Pročitajte više