Poljska ljuta zbog današnjeg poteza junaka protiv Španjolske. Nije znao da ga snimaju

Foto: Epa

POLJSKA je sinoć u Sevilli odigrala 1:1 protiv Španjolske i zadržala šansu da se pobjedom protiv Švedske u zadnjem kolu ipak plasira u osminu finala Eura.

Uz strijelca Lewandowskog junak poljske reprezentacije bio je njen golman Wojciech Szczesny.

Vratar Juventusa u nekoliko navrata sjajnim bravurama na golu spasio je svoju momčad od poraza, a najviše se pamti jedna fantastična obrana šuta Alvara Morate.

No, poljska javnost koja je sinoć slavila svog golmana danas je bijesna na njega zbog poteza koji je napravio jutros ispred hotela u Sevilli.

Ne znajući da su u blizini fotografi, Szczesny je zapalio cigaretu, a fotografije su odmah postale tema rasprava u Poljskoj.

Szczesny je poznat po konzumaciji cigareta, a to nije krio ni dok je bio član Arsenala. Arsene Wenger je igračima strogo zabranio pušenje, ali Szczesny je prekršio to pravilo i bio je kažnjen s 20 tisuća funti.

‘’Tada sam pušio redovno cigarete i trener je to dobro znao. On nije dopustio da bilo tko puši u svlačionici i svi smo to znali. Sjećam se jedne utakmice kada smo izgubili i to me baš pogodilo. Sakrio sam se na drugi kraj svlačionice kod tuševa kako bi zapalio cigaretu. Nisam mogao izdržati i morao sam zapaliti cigaretu. Netko me vidio i prijavio treneru. Nekoliko dana nakon toga Wenger me pitao je li to istina, a ja sam priznao. Kaznio me novčano i to je bilo kraj priče oko toga. Ne znam tko me izdao, ali mi to nije bilo važno jer sam prekršio pravilo’’, pričao je jednom poljski golman.

Poljaci znaju da Szczesny puši, to nije tajna, ali mu zamjeraju to da u nikotinu uživa javno i drže da njegov porok može narušiti atmosferu u ekipi.

Pročitajte više