Roland Garros

Poljska senzacija izborila finale Roland Garrosa

Foto: EPA

MLADA Poljakinja Iga Swiatek (WTA - 54.) probila se u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima, pobijedivši za samo 70 minuta argentinsku kvalifikanticu Nadiju Podorosku (WTA - 131.) sa 6:2, 6:1. 

Swiatek je postala prvom poljskom tenisačicom u Open eri koja se probila do finala Roland Garrosa, a to joj je uspjelo bez izgubljenog seta u šest mečeva koje je odigrala.

I protiv Podoroske se 19-godišnja Swiatek predstavila u samouvjerenom, napadačkom izdanju pa ni 23-godišnja Argentinka nije uspjela pronaći protuigru za snažne i precizne udarce Poljakinje.

Swiatek je s 23 izravna poena i 20 neforsiranih pogrešaka realizirala pet od devet prilika za break i dopustila Argentinki da joj jednom oduzme servis, ali kad je već imala prednost 6:2, 4:0.

Poljakinja je nakon izgubljenog servisa osvojila osam od sljedećih deset poena i tako zaključila dvoboj te izborila svoje prvo finale na Grand Slam turnirima u kojem će za suparnicu imati pobjednicu drugog polufinala, u kojem se sastaju dvostruka wimbledonska pobjednica, 30-godišnja Čehinja Petra Kvitova, i aktualna pobjednica Australian Opena, 21-godišnja Amerikanka Sofia Kenin.

Pročitajte više