Poljski klub ne pušta Luku Vuškovića u mladu reprezentaciju?

Foto: Saša Miljević/PIXSELL

LUKA VUŠKOVIĆ (16) je prije pet mjeseci potpisom za Tottenham postao najskuplji izlazni transfer u povijesti Hajduka, a Bijeli su svog igrača prodali za odštetu od 11 milijuna eura. Budući da se njegov transfer u Englesku ne može službeno realizirati do 2025. godine kada će napuniti 18 godina, Hajduk ga je u dogovoru s engleskim klubom poslao na posudbu u poljski Radomiak Radom, koji se trenutno nalazi na 10. mjestu prvenstvene ljestvice.

Mladi stoper je prije nekoliko dana upisao i svoj prvi neslužbeni nastup u prijateljskoj utakmici, a prvenstvo Poljske se nastavlja idući vikend, kada Radomiak igra u gostima protiv Cracovije. Međutim, izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske Siniša Oreščanin uputio je Vuškoviću poziv za okupljanje mlade vrste koje počinje isti dan kada i nastavak poljske lige.

Poljaci ga nisu obvezni pustiti na okupljanje

Mladi Vatreni trebali bi se okupiti 10. veljače te odigrati susrete protiv Saudijske Arabije i Grčke u Novigradu i Umagu. Ipak, Oreščanin možda neće moći računati na Vuškovićev doprinos budući da se Radomiak nije odlučio hoće li ga pustiti da sudjeluje. 

Budući da se ne radi o predviđenom službenom FIFA terminu, Vuškovićev klub ga nije obvezan pustiti. "U narednim danima bit će odlučeno hoće li Luka i kada otići u Hrvatsku", kratko je obavijestio poljski klub.

 

Pročitajte više