HNL

Polovne kosilice, posveta Ćosiću u smeću i trofeji za 55 kn. Ovo je ostalo od Zadra

Foto: Dino Stanin/Pixsell

NOGOMETNI klub Zadar je u povijesti domaće lige imao važnu ulogu. Praktički je odlučio prvenstvo 2003./04. kada je uzeo bodove Dinamu i gurnuo Hajduk na prvo mjesto, a svoje prve nogometne korake tamo su napravila čak četiri srebrna iz Rusije - Dominik Livaković, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Luka Modrić.

U međuvremenu je klub doživio potpuni financijski krah. 2019. se osnovao "novi" Zadar koji je naslijedio stari, a od 2020. godine klub je u stečaju zbog duga od tri milijuna eura. Trenutna stečajna upraviteljica Tihana Majić bezuspješno pokušava rasprodati imovinu kluba.

Knjiga žalosti s Ćosićeve komemoracije pronađena je u smeću

Kako prenosi Zadarski.hr, privremeni direktor KK Zadra David Gunjević svjedoči da slična sudbina prijeti i košarkaškom Zadru. On je u staroj dvorani Jazine među razbacanim trofejima, hrpom smeća i izmetom golubova pronašao – Knjigu žalosti s komemoracije Krešimira Ćosića.

Tamo je, prema Gunjeviću, ista stajala čak 27 godina bez da ju je itko zbrinuo i pospremio te arhivirao na adekvatno mjesto. Ništa bolji status nema ni druga legenda kluba, navodi Zadarski, Pino Giergia

Trofeji HNK Zadra danas vrijede 55 kuna

Potpuna propast zadarskog sporta određena je i onime što se događa u njegovom najvećem nogometnom klubu. Preostala imovina bivšeg prvoligaša djeluje vrlo otužno, a zainteresirani kupci gotovo uopće ne postoje. 

U toj imovini nalaze se "preostali dresovi, stari kompjutori, polovne kosilice, derutni namještaj, a tu je i 3000 stolica još "zavidanih” u tribine Stanova", navodi zadarski medij. Posebno je tužna priča s klupskim trofejima.

Njih čak 18 prodaje se u ukupnoj vrijednosti od tisuću kuna. U prijevodu, svaki trofej i komadić povijesti kluba vrijedi 55 kuna. Trofeji se ne prodaju pojedinačno nego samo u komadu, ali njihova vrijednost svjedoči o interesu navijača i simpatizera kluba.

U prošloj sezoni Zadar je završio na četvrtom mjestu 3. HNL Jug i ostao bez plasmana u viši rang, ali i kvalifikacija za Drugu NL (treću ligu). Zadrani su potom uložili žalbu HNS-u za koji smatraju da je previše spustio kriterije te da su licence dobili klubovi koji nemaju ni osnovne uvjete. Žalba je odbijena.

Pročitajte više