Roland Garros

Na Roland Garrosu se dogodio najveći pomor favorita u posljednjih 35 godina

Foto: Getty Images

NA Roland Garrosu je kompletirano drugo kolo u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji. Od hrvatskih tenisača u trećem kolu će nastupiti samo 13. nositeljica Petra Martić koja će igrati protiv Njemice Laure Siegemund.

U muškoj konkurenciji se dogodio veliki broj iznenađenja među kojima je i ispadanje Borne Ćorića od Slovaka Norberta Gombosa, 106. tenisača na ATP ljestvici.

Danas su najveća iznenađenja napravili Anderson i Carballes Baena

On je jedan od devet tenisača izvan TOP 100 koji su ostvarili plasman u treće kolo Roland Garrosa. Najveći je to broj na Grand Slamu od 1994. godine kada je u trećem kolu također bilo devet tenisača izvan TOP 100. Isti broj je na Roland Garrosu viđen još davnije 1985. godine.

Danas su najzvučnije odzvonile pobjede Roberta Carballesa Baene (101. na ATP ljestvici) protiv 11. tenisača svijeta Denisa Shapovalova u pet setova i trijumf nekad TOP 10 igrača Kevina Andersona (118. na ATP ljestvici) protiv Dušana Lajovića također u pet setova.

Ostatak društva izvan TOP 100 u trećem kolu Roland Garrosa čine Pedro Martinez (105.), Marco Cecchinato (110.), Daniel Galan (153.), Daniel Altmaier (186.), Sebastian Korda (213.) i Hugo Gaston (239.).

Pročitajte više