Pomozi Gospe: Hrvatski reprezentativci posjetili svetište u Fatimi

HRVATSKA nogometna reprezentacija posjetila je danas marijansko svetište Fatimu, u kojoj se ukazala Gospa 1917. godine, a Crkva je 13 godina kasnije prihvatila to ukazanje kao autentično.

Hrvatski reprezentativci u Fatimu su donijeli i poklon, kip Marije Djevice posvećen u Međugorju. "Vatrene" je dočekao rektor svetišta, Luciano Guerra, kojem je kip Marije predao kapetan reprezentacije Boris Živković. Iznenađen poklonom rektor Guerra se zahvalio, prisjetivši se svog posjeta Hrvatskoj 1967. godine.

"Posjetio sam Mariju Bistricu i zaista sam se osjećao ugodno," kazao je rektor, a potom pozvao na molitvu za mir u Europi, te napredak u Hrvatskoj.

Hrvatski reprezentatici potom su krenuli u obilazak, uz Lourdes i Međugorje, jednog od najpoznatijih europskih svetišta.

Gospa se u Fatimi ukazala 1917. godine desetogodišnjim pastirčićima, Jacintu, Francisci i Luciji. Crkva je 13 godina kasnije prihvatila to ukazanje kao autentično. Papa Ivan Pavao II prije četiri godine proglasio je u Fatimi pred 600.000 vjernika blaženima Jacintu i Francisca. Brat i sestra Marto, koji su 1919. i 1920. godine umrli od španjolske gripe, postali su tako najmlađim blaženicima koji nisu umrli mučenićkom smrću. Treća vidjelica, Lucia i danas je živa, ima 97 godina i živi u Coimbri.

Hoće li to dići moral našoj reprezentaciji?

Pročitajte više