Ponoćna objava Modrića: Kakav dan! Prošlo je 10 godina

Screenshot: X

LUKA MODRIĆ objavio je oko ponoći na Instagramu fotografiju na kojoj drži trofej namijenjen osvajačima Lige prvaka. Bio je to njegov prvi, a Realov deseti za najbolju momčad najjačeg europskog klupskog natjecanja. Osvojen je na jučerašnji dan prije točno 10 godina.

Finale Lige prvaka igrali su tada Real i Atletico. Slutilo je na to da će Atletico nakon španjolske uzeti i europsku titulu te sezone jer je duboko u sudačkoj nadoknadi vodio 1:0 golom Diega Godina. Na ogorčenje Atletica i oduševljenje Reala, Luka Modrić upisao je u tom produžetku jednu od najvažnijih asistencija svoje karijere.

Real je imao napad iz kojeg je izborio korner. Modrić je sjajno centrirao, a Sergio Ramos bio najviši u skoku i, kada je štoperica odbrojavala 92:48, glavom je zakucao za 1:1. Real je, ohrabren tim golom, svladao Atletico u produžecima te pogocima Garetha Balea, Marcela i Cristiana Ronalda pobijedio 4:1.

Modrić se prisjetio velikog dana

Real je njime došao do 10. europske titule, i to tako da je prekinuo post dug 12 godina od zadnjeg osvajanja Lige prvaka. Tog dana prisjetio se i Modrić na Instagramu. Uz fotografiju na kojoj ljubi pehar napisao je: "Kakav dan! Prošlo je 10 godina! La Decima!"

Na X-u (bivši Twitter) vrte se snimke s proslave Realovih igrača s navijačima. Među njima i ona na kojoj Modrić vodi navijanje. Deset godina kasnije Modrić je u prilici osvojiti svoju šestu Ligu prvaka. Pokušat će to napraviti 1. lipnja na Wembleyju, gdje se u finalu natjecanja sastaju Real i Borussia Dortmund.

Pročitajte više