Poraz Goluže u debiju na klupi PPD Zagreba u Ligi prvaka

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

RUKOMETAŠI PPD Zagreba doživjeli su peti poraz u novoj sezoni Lige prvaka, ali su u Veszpremu pružili snažan otpor domaćoj momčadi, koja je slavila s 32:28 (16:15) u dvoboju sedmog kola skupine A. Željko Musa je s pet pogodaka bio najbolji strijelac hrvatskog prvaka, a po tri gola postigli su Timur Dibirov, Stefan Dodić, Csaba Leimeter i Nikola Grahovac. Odličan je bio vratar Dino Slavić, koji je zaustavio dva sedmerca i ukupno imao 11 obrana.

Strijelce domaćina predvodio je Petar Nenadić sa šest pogodaka, a po pet su postigli Fathy Omar i Gašper Marguč. Manuel Štrlek je za domaće postigao dva pogotka. Vratar Vladimir Cupara sakupio je 11 obrana. PPD je na gostovanje u Veszprem došao s jednom pobjedom i tri boda osvojena u prethodnih šest nastupa u Ligi prvaka, dok je domaća momčad ispustila samo jedan bod u prvih šest kola te je slovila za favorita.

Mađari su tako i započeli dvoboj u kojem je na klupi zagrebaša u Ligi prvaka debitirao Slavko Goluža. Gašper Marguč je dvaput savladao, a PPD Zagreb je trebao više od pet minuta za prvi pogodak. Veszprem je u desetoj minuti imao 5:2, ali je tada obrana gostiju postala čvršća i efikasnija pa se Zagreb golovima Stefana Dodića i Jakova Gojuna primaknuo na samo pogodak zaostatka.

Zagreb se više puta vratio u utakmicu

Gosti su poveli u 18. minuti. Za manje od minute Csaba Leimeter, Paolo Kraljević i Gojun postigli su tri pogotka za 7:6. Na 11:10 za Zagreb Musa nije uspio pogoditi za prednost od dva pogotka, a na 11:11 je Timur Dibirov propustio realizirati sedmerac te su Mađari u 27. minuti opet došli do plus tri.

No Zagreb je unatoč tome nastavio s otporom. U zadnje dvije i pol minute postigao je tri, a primio samo jedan gol te na poluvrijeme otišao s minimalnim zaostatkom (16:15). Golužini igrači tako su nastavili i u prvih deset minuta drugog poluvremena, nakon kojih je rezultat bio 21:21.

Dvije tehničke pogreške Kavčiča omogućile su 3:0 seriju Mađara u 44. minuti, kojom su imali rezultat 24:21. No, kao i u prvom poluvremenu, gosti nisu stali. Golovima Kraljevića, Klarice i Grahovca Zagreb je u 47. minuti izjednačio na 24:24.

Odličan otpor PPD-a

U vrlo brzoj igri s obje strane ponovno je došao red na seriju domaćih, koji su u 50. minuti opet imali plus tri (27:24), a u 53. minuti došli su i do najveća četiri gola prednosti (29:25). Zagreb je još jednom zaprijetio domaćima približivši se na 29:27.

Imao je hrvatski prvak i napad za jedan gol zaostatka, ali je šut Klarice obranio Cupara. Uslijedila su dva brza pogotka domaćih s igračem više, čime je Veszprem prelomio utakmicu. PPD Zagreb je pružio odličan otpor favoriziranom Veszpremu, koji se žestoko morao pomučiti za pobjedu iako je imao tri isključenja manje i dva sedmerca više.

Pobjedu 32:28 osigurao je tek u samoj završnici. Veszprem se vratio na vrh ljestvice s 13 bodova, jednim više od PSG-a. PPD Zagreb je s tri boda ostao na sedmoj poziciji. 

Pročitajte više