LIGE PETICE

Poraz Seville nakon tri mjeseca, majstorija Williamsa u stilu Maradone i Messija

Foto: Getty Images / Guliver Image

SEVILLA je pala u Baskiji, gdje ju je srušio Athletic Bilbao s 2:0 u 19. kolu La Lige. Time je andaluzijska momčad izgubila korak za vodećom Barcelonom, od koje ima sedam bodova manje i utakmicu više, a ispred nje je i Atletico Madrid s pet bodova više. Ako Real pobijedi večeras (20:45) kod Betisa, i on će je preteći na ljestvici.

Bio je to prvi poraz Seville u prvenstvu još od 20. listopada i gostovanja u Barceloni (4:2). 

Utakmicu je obilježio fantastičan Inaki Williams koji je zabio oba gola u 23. i 83. minuti. Prvo je sjajno prošao po lijevoj strani, oslobodio se čuvara u igri jedan na jedan, a onda prekrasno pogodio gornji desni kut za vodstvo Baskijaca.

Točku na i Williams je stavio u finišu dvoboja i to jednim od najljepših golova ove sezone u ligama petice. Na sredini terena je bacio sam sebi loptu u prostor pa poput brzog vlaka projurio između dva igrača Seville, a potom i prošao vratara te kompletirao svoju majstoriju za oduševljenje na tribinama i konačnih 2:0. Njegov pogodak neodoljivo podsjeća na majstorije Diega Maradone protiv Engleske i Lionela Messija protiv Getafea, kada su Argentinci također s centra nanizali nekoliko igrača i vratara te zabili golove koji nikada neće biti zaboravljeni. 

Time se Bilbao osvetio Sevilli, koja je prije samo tri dana na istom mjestu slavila s 1:3 u Kupu kralja. 

Pročitajte više