Porazi G2 Esportsa i Team SoloMida obilježili četvrti dan Lol World Championshipa

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Završio je i posljednji dan prve faze natjecanja na League of Legends World Championshipu. Luka "PerkZ" Perković i G2 Esports poraženi su od strane kineske ekipe Royal Never Give Up, a svoj prvi poraz upisao je i američki prvak Team SoloMid. Ponovo su dominirale korejske i kineske ekipe.

>>Rekklesova pogreška i preokret SKT T1 obilježili drugi dan prvenstva

>>Europski timovi upisali prve pobjede treći dan natjecanja na LoL World Championshipu

Dan je započeo mečom između Team WE i Flash Wolves. Kineski Team WE vrlo je rano stvorio prednost koju su povećavali do kraja meča. I ovaj meč pokazao je da tim Flash Wolves nije onaj stari koji smo navikli gledati na World Championshipu. 
 
Idući meč također su igrala dva tima iz skupina D, Misfits i Team SoloMid. Iako je američki prvak bio veliki favorit u ovom meču i pobjeda bi u tom slučaju značila da će prvu fazu završiti na prvom mjestu u skupini, na kraju je slavio Misfits. Europski doprvak iskoristio je pohlepne odluke Doublelifta i tako stvorio prednost. Iako se TSM vraćao i čak dva puta uzeo Barona, PowerOfEvil i Hans Sama na strani Misfitsa, bili su odlični i prevagnuli meč na njihovu stranu. Tako je PowerOfEvil i dalje ostao slaba točka Bjergsena i TSM-a. U skupini D zbog pobjede Misfitsa sada tri tima imaju isti omjer, 2:1.
 
U meču između TSM-a i Misfitsa mogli smo vidjeti jedan zanimljivi bug, koji je već poznat od ranije. Klon od LeBlanc je ubio Blue Sentinela i sama LeBlanc nije dobila buff. To je bio jedan od uzroka za pauzu, od dvije koje smo vidjeli u tom meču.
 

 
Drugi američki predstavnik, Immortals, imao je više sreće u svom meču protiv GIGABYTE Marines. Vijetnamci su dobro započeli meč na temelju grešaka Immortalsa, ali nažalost nije dugo trajalo. Lošija koordinacija, Lulu bez Flasha i Kayn, nisu dali rezultate i Immortalsi nakon 20 minuta igre nisu imali namjeru ispustiti prednost koju su stvorili, te su tako upisali drugu pobjedu na prvenstvu i zauzeli drugo mjesto u skupini. 
 
Fnatic i dalje traži svoju prvu pobjedu na prvenstvu, ali nije ju pronašao u meču protiv Longzhu Gaminga. Korejski prvak odvažno je uzeo Nasusa na topu i u svega 20 minuta igre s krajnjim rezultatom 5-0 u killovima pregazio Fnatic. Longzhu je time potvrdio da su jedni od glavnih favorita za osvajanje prvenstva, a Fnatic dodatno produbio svoju krizu.
 
Samsung Galaxy se nakon poraza od kineske ekipe Royal Never Give Up vratio pobjedama u meču protiv 1907 Fenerbahčea. Turci su pružili odličnu partiju. Odlučili su igrati oko svoje zvijezde na midu Frozena i to je dalo željene rezultate. Čak i nakon više od 40 minuta igre, protivnički mid Crown bio je u velikom zaostatku. Iako je Fenerbahče imao priliku uzeti pobjedu, na kraju je slavio Samsung Galaxy zahvaljujući boljim odlukama i koordinaciji.
 

 
Posljednji meč dana igrali su G2 Esports i Royal Never Give Up. PerkZ i G2 trebali su pobjedu kako bi izjednačili stvari u skupini, ali to se nažalost nije dogodilo. G2 Esports dobro je otvorio meč. Iako su Kinezi vodili u killovima, G2 se bolje kretao po mapi i bio u prednosti. Međutim, tada su postali neodlučni. G2 Esports čekao je Barona kako bi mogao dalje sigurno graditi svoju prednost i to je otvorilo mogućnost Uziju na Twitchu, kao i ostatku RNG-a da kupe potrebne iteme.
 
Nakon jedne krive procjene G2 Esportsa, Uzi je pronašao Zvena koji je izgorio i tu je počeo pad G2 Esprotsa. Iako su poslije uzeli Barona i imali nekoliko dobrih poteza, u tom trenutku bilo je jasno da će ishod tog meča ovisiti o legendarnom Uziju. G2 Esports je na kraju pokušao drugi put uzeti Barona, tamo su ih Kinezi pronašli, a Uzi s Quadra Killom izbrisao s mape.
 
G2 Esports nije mogao s Gnarom razvlačiti protivnički tim split pushom jer nisu znali gdje se nalazi Twitch, a to je bio glavni problem i ostatak meča. Dok je Zven na Tristani morao pažljivo ubijati jednog po jednog protivnika, Uzi je s Twitchom mogao pažljivo birati svoje mete te bi to obično prvo bio upravo Zven. G2 Esports igrao je dobro, ali ne dovoljno za prolaz iz ovakve skupine. Royal Never Give Up uz glasnu podršku domaće publike djeluje kao jedna od najboljih ekipa prvenstva, uz bok Longzhu Gamignu.
 
League of Legends World Championship nastavlja se sljedeći tjedan s drugom fazom natjecanja po skupinama. 
 
Screenshot: YouTube
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više