Portugal ide na SP bez legende i jednog od najboljih na zadnja dva Eura

Foto: Profimedia

PORTUGALSKI izbornik Fernando Santos objavio je popis 26 igrača za SP, na kojem njegova reprezentacija igra u skupini s Ganom, Urugvajem i Južnom Korejom. Portugalski mediji i ljubitelji nogometa ističu dva velika iznenađenja što se tiče izostanaka.

Popis igrača Portugala za SP:
 
Golmani: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolverhampton) i Rui Patricio (Roma)
 
Braniči: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (FC Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
 
Veznjaci: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Wolverhampton), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton), Otavio Monteiro (Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Betis)

Napadači: Andre Silva (Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (Milan), Ricardo Horta (Braga).

U Katar ne ide veznjak Joao Moutinho. Legenda portugalskog nogometa, koja je sa 146 nastupa za reprezentaciju druga na vječnoj listi iza Cristiana Ronalda, ima doduše 36 godina, ali Moutinho je bez obzira na to nedavno igrao važne utakmice za Portugal.

U dva proljetna meča dodatnih kvalifikacija za SP propustio je samo dvije minute, a ljetos je u Ligi nacija protiv Španjolske bio čak kapetan reprezentacije. Usprkos tome te činjenici da je standardan u Wolvesima ove sezone, Santos ne vodi na SP igrača koji je prije šest godina namjestio gol za Portugalov naslov prvaka Europe.

Renato Sanches (25) je na tom Euru 2016. briljirao, a sjajno je igrao i na EP-u u ljeto prošle godine. Ipak, ni on nije na popisu za Katar. Činjenica je da ne igra standardno u PSG-u, u koji je prešao ljetos, ali Portugalci ističu da je upravo on tip igrača kakav nedostaje reprezentaciji, veznjak iskoristiv na mnogim pozicijama.

Pročitajte više