HAJDUK U EUROPI

Portugalci čestitali hajdukovcima: Atmosfera vam je odlična, bit će takva i kod nas

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige pobijedio Vitoriju Guimaraes 3:1. Svi golovi pali su u posljednjih pola sata, a nakon što su Portugalci poveli, Hajduk je preokrenuo s tri uzastopna gola i stvorio lijepu zalihu za uzvrat iduće srijede.

Vitorijini navijači komentirali su utakmicu ispod objave konačnog rezultata na klupskoj Facebook stranici. Najviše lajkani komentari vrlo su prizemljeni i svode se na mladost i neiskustvo portugalske momčadi pa iako ne misle svi da je gotovo, mnogi smatraju da se već treba okrenuti domaćem prvenstvu.

| APITO FINAL - FULL TIME | 90’ Vitorianos perdem na Croácia. Venha a 2ª mão na cidade-berço⚔ #UECL | 3-1 | #HSVSC

Posted by Vitória Sport Clube on Thursday, August 4, 2022

"Ova utakmica je gruba realnost. Tako rasteš, ali razlika u intenzitetu, odlukama i osvajanju prostora bila je vrlo jasna. Teško ćemo ovo preokrenuti, ali odluka pada tek nakon 90 minuta kod kuće. Morat ćemo biti manje nemarni i vjerovati da i dalje možemo proći. Vrlo je važno da, unatoč svemu, podrška ne izostane", komentar je koji je dobio najviše reakcija.

Morat će se oznojiti da budu među prvih osam

"Budimo realni, nemamo ni momčad ni kvalitetu ili kvantitetu da guramo u europskim natjecanjima. Fokus mora biti na prvenstvu i morat ćemo se dobro oznojiti da budemo među najboljih osam", piše u prvom komentaru ispod.

"Dječje bolesti... Pojedinačne pogreške zbog neiskustva nekih Vitorijinih igrača vrlo su skupe na ovoj razini. S trenutačnom Vitorijinom momčadi morat ćemo biti vrlo strpljivi. I dalje mislim da Europa ometa rast koji je potreban ovim igračima. Početak sezone bit će vrlo problematičan s puno uzastopnih utakmica ako prođemo. Mislim da je puno važnije fokusirati se na ciljeve u prvenstvu", još je jedan od najpopularnijih komentara.

"Odmah se znalo da će ovo biti teška utakmica, nema puno prigovora na pobjedu vrlo jakog Hajduka, ali ništa nije izgubljeno, bit ćemo ovdje u srijedu, ujedinjeni. Svi koji misle da smo već ispali, neka ostanu kod kuće", jedna je od optimističnijih reakcija.

Uključili se i navijači Hajduka

"Čak prihvaćam da smo izgubili, ali igrali smo u strahu. Napucaj loptu i pomoli se. Ako Vitorija bude ovakva, imat ćemo velikih problema ove sezone", jedan je od oštrijih komentara.

Ubacili su se i neki navijači Hajduka i poručili Portugalcima da sad znaju tko je Hajduk, a reakcije na njega bile su vrlo odmjerene: "Moram vam čestitati na ovoj utakmici. Vitoria je u financijskoj krizi i ima vrlo mlade i neiskusne igrače (poput našeg strijelca koji je napravio veliku pogrešku za vaš gol). Atmosfera vam je bila odlična, ali bez lažne skromnosti, to ćete vidjeti i u Guimaraesu iduće srijede. Nadam se da ćemo nadoknaditi rezultat i još jednom čestitam."

Pregled komentara ćemo zaključiti još jednim oprezno optimističnim: "Smirite se, ima još jedna utakmica, ovaj put kod kuće. Bit će teško, ali ne i nedostižno. Tko ne vjeruje u to, neka podere ulaznicu. Na kraju se novci broje."

Pročitajte više