transferi

Portugalci: Gotovo je. Dinamo je kupio igrača našeg najboljeg kluba

Foto: EPA-EFE/OCTÁVIO PASSOS

STEFAN RISTOVSKI (28), desni bočni koji je bio jedan od glavnih igrača Rijeke kada je 2017. osvojila duplu krunu, novi je igrač Dinama. Portugalski mediji pišu da je završen njegov transfer iz lisabonskog Sportinga u hrvatskog prvaka.

Dinamo za njega Sportingu plaća 1.3 milijuna eura odštete i deset posto od idućeg transfera

"Gotovo je. Riješen je prelazak Stefana Ristovskog iz Sportinga u zagrebački Dinamo. Makedonski desni bočni je novi igrač hrvatskog kluba koji Sportingu plaća 1.3 milijuna eura odštete i 10 posto od idućeg transfera Ristovskog", piše portugalski sportski dnevnik A Bola.

Novi desni bočni Dinama ove sezone nije odigrao ni minute za vodeću portugalsku momčad

Ristovski je nakon hrvatske duple krune s Rijekom otišao u portugalskog velikana i tamo u prve tri sezone osvojio jedan kup i dva Liga kupa. Ipak, ove, četvrte sezone u Sportingu, nije odigrao ni minute za vodeću momčad lige. Do tada je za Sporting imao 82 nastupa i devet asistencija.

Neigranje za Sporting ove sezone nije Ristovskom narušilo status u reprezentaciji Makedonije. Nezamjenjivi je član nacionalne momčadi koja je izborila najveći uspjeh u povijesti, plasman na Euro 2020. 

Dinamo se nada da će ponoviti sezonu života i Rijeke. Naslovu je pridonio s devet asistencija

U Dinamu ga čeka suigrač iz reprezentacije Arijan Ademi, a na Maksimiru se nadaju da će Ristovski igrati kao u Rijeci, u kojoj je za dvije sezone u 86 utakmica postigao jedan i namjestio čak 16 golova. Od toga devet u šampionskoj sezoni.

Mamić je pred ključne utakmice sezone ostao s rupom na desnom boku i morao je u "last minute shopping"

Dinamo se pred kraj zimskog prijelaznog roka odlučio za dovođenje pojačanja za poziciju desnog beka jer Zoran Mamić više ne računa na Petra Stojanovića, a Sadegh Moharrami, koji je od Stojanovića preuzeo taj bok, teže je ozlijeđen i neće igrati dva mjeseca.

Tako je Dinamo pred ključne utakmice sezone koje ga čekaju iduća dva tjedna, derbi prvenstva protiv Osijeka i utakmice prve nokaut-runde Europa Lige protiv Krasnodara, ostao bez desnog bočnog, pa su Mamići hitno morali djelovati na tržištu i začepiti rupu na desnom boku.

Pročitajte više