SP u rukometu

Norvešku u posljednjoj sekundi spasila vratnica za pobjedu protiv Portugala

Foto: EPA

NORVEŠKA rukometna reprezentacija je u derbiju prvog kola drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladala Portugal. Krajnji rezultat je bio 29:28 za Norvešku.

Skandinavska momčad se prvi put odvojila na zapaženiju prednost krajem prvog dijela kada je povela s tri pogotka razlike. U tom razdoblju je sjajno branio vratar Torbjørn Bergerud.

Norvežane je ponovno predvodio Sagosen sa šest golova

U drugom dijelu su Norvežani održavali prednost sve do pet minuta prije kraja kada su Portugalci izjednačili na 26:26. Ipak, pri rezultatu 27:27 O'Sullivan i Overby zabili su dva gola u nizu za Norvešku i činilo se da je tu priči kraj. Ipak, Magalhaes smanjuje vodstvo na gol razlike dvije minute do kraja.

Portugalci su imali i posljednji napad, ali je Rui Silva pogodio vratnicu. Kod Norvežana je najefikasniji sa šest zgoditaka bio Sander Sagosen, dok su kod Portugalaca najefikasniji bili Martins i Portela s pet golova.

Šveđani i Bjelorusi su odigrali izjednačeno

U sljedećem kolu u petak Norveška igra protiv Alžira, a Portugal protiv Švicarske. Francuska, koja je vodeća u skupini, snage će odmjeriti protiv Islanda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U susretu druge skupine koji je igran u isto vrijeme između Švedske i Bjelorusije završilo je neodlučeno rezultatom 26:26. Švedska je ostala vodeća u skupini s pet bodova, dok Bjelorusija ima pet.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više