PORTUGALCI IZBORILI OLIMPIJSKE IGRE

Portugalski izbornik: Inzistiram na tome da je ovo uspjeh preminulog Quintane

PORTUGALSKA rukometna reprezentacija plasirala se na Olimpijske igre nakon što je u dramatičnoj završnici, serijom 4:0 u posljednjim minutama, preokrenula rezultat i svladala Francusku 29:28. Tim rezultatom na Igre u Tokio odlaze i Francuska i Portugal dok je takav ishod posljednje utakmice u kvalifikacijskoj grupi ostavio Hrvatsku bez plasmana na olimpijski turnir.

Portugalska muška reprezentacija dosad nikad nije nastupila na Olimpijskim igrama pa ne čudi što tamošnji mediji pišu o povijesnom uspjehu. Oduševljenje plasmanom u Tokio nije sakrivao ni izbornik Portugala Paulo Pereira koji se u velikom uspjehu prisjetio i preminulog Alfreda Quintane.

Golman portugalske rukometne reprezentacije i Porta preminuo je prošloga mjeseca u 33. godini, četiri dana nakon što je doživio srčani udar na treningu.

''Prvo bih želio reći da ovo nismo uspjeli sami. Jedna nam je osoba jako u tome pomogla, Alfredo Quintana. Želim mu zahvaliti na svemu što je napravio. Veliki uspjeh je ostvaren zahvaljujući njemu. Inzistiram na tome'', izjavio je Pereira i dodao:

''Ovo su sjajni momci, sjajni natjecatelji i ratnici. Ni najbolji trener na svijetu, a ja to sigurno nisam, ne može ovo napraviti bez igrača koji nemaju karakter. Napravili smo sjajnu stvar i u Tokio putujemo u borbu za medalje.''

Pročitajte više