HAJDUK U EUROPI

Portugalski mediji: Vitoria se pogubila u zadnjih pola sata, izmjene nisu pomogle

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige na Poljudu pobijedio Vitoriju Guimaraes 3:1. Portugalci su poveli u 61. minuti fenomenalnim individualnim potezom Mage, ali su zatim greškama u obrani pridonijeli Hajdukovu preokretu, koji su donijeli Sahiti (67.), Melnjak (75.) i Krovinović (75.). Uzvrat u Portugalu je iduće srijede.

Kako Vitorija nije među najvećim i najpopularnijim portugalskim klubovima, tamošnji mediji utakmici nisu dali previše pozornosti niti su je ispratili bombastičnim naslovima. Sportski dnevnik Record piše da se Vitorija "upucala u nogu", da ni u jednom trenutku nije kontrolirala utakmicu te da bi se Krovinovićev gol za konačnih 3:1 mogao pokazati presudnim.

A Bola: Poraz u teškom okruženju u kojem navijači stalno guraju svoju momčad

A Bola je zabilježila poraz Vitorije u "teškom okruženju", u kojem navijači stalno guraju svoju momčad. Piše da su gosti nakon izjednačujućeg gola izgubili koheziju te dopustili protivnicima da rastu i to iskoriste. Ističe da je strijelac posljednjega gola Krovinović igrao u Portugalu za Rio Ave i Benficu.

Sapo u naslovu piše da je Hajduk preokretom kompromitirao Vitorijinu budućnost u Konferencijskoj ligi unatoč golu debitanta Mage za vodstvo, ali naglašava da će putnik u playoff biti odlučen u uzvratu idućeg tjedna.

RTP: Greške i dezorijentiranost

RTP u izvještaju s utakmice navodi da je Vitorija povela prije nego što je izgubila koncentraciju i primila tri gola u posljednjih pola sata, koji su bili posljedica nekoliko grešaka. Napominje da se nakon ulaska Danija Silve umjesto Andrea Almeide u drugom poluvremenu portugalska momčad oslobodila s loptom, ali izgubila organizaciju u obrani.

Dodaje da kasnije izmjene nisu pomogle te da je nakon drugog Hajdukova gola momčad bila još više dezorijentirana, ostala bez ofenzivne dinamike i nije uspjela ni približiti se domaćem šesnaestercu. RTP također predstavlja strijelca trećeg gola Krovinovića kao bivšeg igrača Rio Avea i Benfice.

Pročitajte više