PORTUGALU TREĆE MJESTO U RUSIJI Pepe izjednačio u 91, a Meksiko pao u produžecima

Foto: Getty Images / Guliver Image

PORTUGAL je prvi put u povijesti osvojio treće mjesto na Kupu konfederacija. Prvak Europe je u utakmici za treće mjesto nakon produžetaka bez Cristiana Ronalda svladao Meksiko s 2:1 i pobjedom završio natjecanje u Rusiji. 

U 16. minuti momčad s Pireneja imala je veliku priliku za vodstvo, ali je vratar Guillermo Ochoa sjajno obranio penal novom napadaču Milana Andre Silvi.

A, u 54. minuti uslijedio je šok za Portugalce, kada je Neto autogolom donio vodstvo Meksikancima. Činilo se da će prvak ekipa Juana Carlosa Osoria stići do pobjede i trećeg mjesta, ali se, na njihovu nesreću, u 91. minuti ukazao Pepe i u stilu napadača atraktivno zabio za izjednačenje nakon ubačaja Ricarda Quaresme.

Otišlo se u produžetke, a tamo je sudac u 104. pokazao na novi penal za Portugal nakon što je Layun igrao rukom u šesnaestercu. A, s bijele točke pogodio je Adrien Silva i donio europskom prvaku pobjedu za kraj i treće mjesto.

Do kraja je uslijedila nervoza na terenu, pa su crvene kartone dobili Nelson Semedo (Portugal) u 106, te Raul Jimenez (Meksiko) u 112. minuti. 

U finalu turnira igrat će večeras od 20 sati Čile i Njemačka.

 

Pročitajte više