Posljednja dva tima s pozivnicom za regionalnu esport ligu predstavljat će domaću IT tvrtku

Image: Vip Adria League

POZNATO je svih osam timova s pozivnicom za Vip Adria League, regionalnu esport ligu najavljenu u svibnju ove godine. Posebno je zanimljivo to što će posljednja dva potvrđena tima, iako igraju različite igre, igrati pod istim imenom, KlikTech. Zahvaljujući osječkoj IT tvrtki Kliktronik.

Danas su kompletirani timovi s pozivnicom za Vip Adria League, regionalnu esport ligu u igrama League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive i FIFA 17. Podsjetimo, po četiri tima za LoL i CS:GO osigurali su nastup u ligi zahvaljujući pozivu organizatora na temelju svojih prijašnjih rezultata. Preostala četiri tima za svaku igru svoje mjesto trebaju izboriti putem kvalifikacijskih kupova koji će se održati u kolovozu. Prijave su već otvorene
 
>>KREĆE REGIONALNA ESPORT LIGA Je li zaista riječ o revoluciji i što na to kažu gejmeri
 
Klan RuR, x25 MARVO, ASUS ROG ELITE i KlikTech, imena su timova koji su nastup u League of Legends dijelu Vip Adria League osigurali na temelju prijašnjih rezultata. Sve četiri ekipe izabrane su iz Fortuna Championship Seiresa, srpske LoL lige. Posljednji potvrđeni tim KlikTech (ex. Instinct Esports) zasigurno najbolja regionalna ekipa. Tri puta su osvajali ranije spomenuto natjecanje, a ranije ove godine su uspjeli osvojiti i grčku LoL ligu.  Na temelju dosadašnjih rezultata KlikTech su glavni favoriti za osvajanje i nove regionalne lige. Kakva su im očekivanja od lige i što misle o cijelom projektu rekao nam je jedini Hrvat u timu, Toni "Sacre" Sabalić.
 
"Neizmjerno mi je drago da se u Hrvatskoj radi liga po uzoru na srpsku Fortunu. VIP Adria Liga bi idealno trebala biti prekretnica u hrvatskom esportsu koja će prekinuti stagnaciju i potaknuti igrače, timove, organizacije, sponzore i gledatelje da prepoznaju potencijal elektroničkog sporta. Pošto Vipnet već ima dobar primjer kvalitetne lige kod naših susjeda vjerujem da će ova liga biti veoma uspješan projekt."
 
"Trenutno je teško pričati o šansama za titulu i očekivanjima jer još ne znam u kakvom ćemo sastavu igrati, ali će svakako biti uloženi svi resursi kako bi se ostvario što bolji rezultat. Rekao bih da smo favoriti gledatelja zbog mnogo uspjeha u proteklih šest mjeseci iako ne bih predviđao ovako rano. Promjene unutar igre su jako dinamične tako da je teško predviđati promjene koje nas očekuju i kako će one utjecati na svakog igrača individualno. Neki igrači su više podložni adaptaciji promjenama, dok nekima treba puno više vremena. Što na kraju može biti ključno za ishod lige. Završnica lige se igra u vrijeme nove predsezone, a tada je najviše nepoznatih varijabli. Timovi će imati svega par dana za adaptaciju, a ona ekipa koja najbolje „pročita“ promjene imat će ogromnu prednost neovisno o plasmanu u regularnom dijelu sezone."
 
Image: Vip Adria League 
 
Counter-Strike: Global Offensive dio lige je također dobio svoj četvrti tim. KlikTech (ex-Fury) se pridružio već pozvanim timovima: Binary Dragons, RESISTANCE i Squared. Slovensko-hrvatska kombinacija svojim rezultatima već neko vrijeme plijeni pažnju regionalne scene. Hrvatski šarm timu daju ponajbolji domaći igrači Luka "brky" Brkanac i Predrag "st0Le" Stojković. Radi se o timu s velikim potencijalom, no hoće li ga ostvariti ovisit će najviše o njima samima.
 
Osim što je napokon poznato svih osam timova s pozivnicom za Vip Adria League, na regionalnoj esport sceni se pojavilo i sasvim novo ime, KlikTech. Predstavljat će ga po jedan tim u LoL i CS:GO ligi, a iza svega stoji osječka IT tvrtka Kliktronik. Nakon što je nedavno Locastic pod svoje uzeo najbolji domaći CS:GO tim GIANT5, Kliktronik je otišao još korak dalje i potpisao dva odlična regionalna tima. Okršaj Locastica i KlikTecha u CS:GO-u uskoro bi mogli vidjeti na i LAN turniru. Naime, obje ekipe osigurale su nastup na NEST 2017 turniru, koji će se održati krajem  kolovoza u Ljubljani. Hrvatska esport scena tako polako dobiva podršku domaćih IT tvrtki, za očekivati je da će se pozitivan trend i dalje nastaviti.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više