Posljednja mjesta za League of Legends World Championship ugrabili Fnatic i Cloud9

FOTO: LoLesports/Flickr

Napokon su poznati svi timovi koji će se natjecati na League of Legends World Championshipu. Posljednja mjesta ugrabili su Fnatic i Cloud9 kroz europske, odnosno američke kvalifikacije. To znači da je ljetna League of Legends sezona završila za sve osim 24 tima, koji tek očekuju vrhunac sezone. 

>>Europski i američki timovi hvataju posljednja mjesta za League of Legends World Championship
 
Kakav bi to Worlds bio bez Fnatica? Iako su podbacili u doigravanju europskog League of Legends Championship Serisa, ovoga puta bili su na razini. U finalu kvalifikacija potpuno su nadigrali H2K iza kojeg je odlična sezona te su s 3:0 osigrali nastup na Worldsu.
 
Nije to bio onaj H2K koji smo navikli gledati ovo ljeto. Pitanje je što se s tim timom događa u velikim mečevima jer su se ponovo raspali u najvažnijem trenutku. Kao da ne mogu igrati protiv timova s pedigreom poput Fnatica i G2 Esportsa, ekipa koje su obilježile europski LCS.
 
 

 
Nešto kasnije, u posljednjem meču američkih kvalifikacija odigravala se prava drama između Counter Logic Gaminga i Cloud9. Dva tima, kojima je odlazak na Worlds imperativ svake godine, između sebe su morala riješiti tko će uzeti posljednje mjesto. Nakon odlične serije i još boljeg posljednjeg, četvrtog meča, Cloud9 je pobijedio. 
 
U prva dva meča Cloud9 je uspio navući protivnike da igraju na njihovu jaču stranu i odustanu od svoje prvotne namjere, split pusha. Kako je Cloud9 imao bolju timsku kompoziciju za borbe, tako su uglavnom izlazili kao pobjednici. 
 
Međutim, to se promijenilo kad je Omar "OmarGod" Amin uzeo Maokaia, koji je u takvim situacijama puno bolji heroj, pa je CLG napokon uzeo jedan bod. Pri rezultatu 2:1 CLG je ponovo pokušao s istom taktikom, ali ovoga puta bezuspješno. 
 
Posljednji meč pružio je sve što League of Legends može ponuditi, od prvog levela nadalje timovi su izmjenjivali vodstvo i donosili ključne odluke u pravo vrijeme. Nakon 50 minuta igre Cloud9 je uspio pobijediti u ključnom team fightu oko Elder Dragona i osigurati kartu za World Championship.
 
 

 
Fnatic i Cloud9 će svoj put u Kini početi 23. rujna, a ukoliko žele vidjeti grupnu fazu World Championshipa morat će odigrati odličnu play-in fazu protiv najboljih timova manje razvikanih regija, što neće biti nimalo lako.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više