TRANSFERI

Posljednji Cholov ratnik nakon 14 godina napustio Europu i vratio se kući

Foto: EPA

PRIJE dva dana i službeno je bilo objavljeno da Filipe Luis neće nastaviti karijeru u Atleticu iz Madrida. Tako je čuvena obrambena trojka pod komandom Diega Simeonea Juanfran-Godin-Filipe Luis otišla u povijest.

Posljednji od Cholovih vjernih ratnika oprostio se od dresa madridskog kluba. Prvo je Godin rekao zbogom i otišao u Inter, potom je Juanfran potvrdio da odlazi na ljeto po isteku ugovora, a prije dva dana Filipe Luis je drugi put u karijeri napustio Atletico.

>> Nova era Atletica: Klub je konačno počeo ulagati u Simeonea

Ovoga puta zauvijek. I već danas predstavljen je u novom. Bivši branič Atletica karijeru će nastaviti u Flamengu. 33-godišnji Brazilac vraća se kući.

Osam sezona bio je jedan od najvažnijih članova Simeoneove generacije, najuspješnije u povijesti kluba. Osvojili su titulu, kup, dva puta Europa ligu, dva Superkupa Europe, igrao je dva finala Lige prvaka.

"Osjećaj koji se prenosi s koljena na koljeno, od oca prema sinu, od djeda prema unuku. Stigao je dan u kojem se ispunio moj najveći dječački san", rekao je Luis po potpisu za novi klub.

Filipe Luis se tako nakon 14 dugih sezona oprostio od europskog nogometa. Stasao je u Realovoj akademiji 2005./06. godine, pa kasnije nosio dresove Deportiva, Chelseaja i Atletico Madrida.

Pročitajte više