HNL

Posuđeni dinamovac ušao je s klupe, zabio gol i uzeo titulu najboljeg igrača kola

Foto: Jurica Galoic/Pixsell

JUČER je utakmicom Lokomotive i Rijeke na stadionu u Kranjčevićevoj ulici zaključeno krnje 4. kolo SuperSport HNL-a. Lokomotiva je slavila 3:1. Prva dva pogotka zagrebački sastav postigao je u razmaku od pet minuta. Silvio Goričan bio je precizan u 14. minuti, dok je u 19. zabio Enis Cokaj. Konačni rezultat postavio je Jakov Anton Vasilj u 79., a osobito kvalitetan nastup odradio je Sandro Kulenović, igrač posuđen od Dinama, koji je asistirao za prva dva gola.

Upravo su Vasilj i Kulenović kolo završili kao dva najbolje ocijenjena igrača prema SofaScoreu. Obojica su posuđeni dinamovci, a predstava protiv Rijeke donijela je Vasilju (ušao tek u 46. minuti) ocjenu 7.9 dok je Kulenović zaradio ocjenu 7.7. Tako je igračem kola proglašen Vasilj, Lokomotivin džoker s klupe za kojeg vjerojatno prije vikenda nitko nije mislio da bi mogao završiti na toj poziciji.

Čak tri igrača Varaždina

Jedini pogodak Rijeke zabio je Bernard Karrica i baš se on našao uz spomenuti dvojac kao posljednji napadač u SofaScoreovih 11 s ocjenom 7.4. Veznu liniju čine Marcos Mina iz Šibenika s ocjenom 7.6, Igor Postonjski iz Varaždina koji je zaradio ocjenu 7.3, Zoran Kvržić iz Slaven Belupo sa 7.4 te najlošije ocijenjeni igrač u postavi, Dinamov Darijo Špikić sa 7.2.

Obranu drže Vinko Soldo i Novak Tepšić kao lijevi i desni stoper s ocjenama od 7.5 i 7.4 te Istrin Mauro Petković sa 7.3. Na golu je također Istrin Lovro Majkić koji je prema SofaScoreovom algoritmu zaradio ocjenu 7.6.

Pročitajte više