TRANSFERI

Posvađao se s Tudorom pa traži novi klub. L'Equipe: Dinamo ga ne zanima

Foto: EPA

DINAMO ima dobro poznati problem na lijevom boku. Kao rješenje spominjao se 28-godišnji Jordan Amavi iz Marseillea, koji je otpisan nakon svađe s hrvatskim trenerom Igorom Tudorom. Međutim, L'Equipe navodi kako Amavija ne zanima zagrebački klub, nego će nastaviti trenirati individualno i tražiti odgovarajuću opciju.

"Dok sam ja tu, nećeš više zaigrati", rekao je ljutiti Tudor zvijezdi Marseillea nakon svađe, zbog koje francuski doprvak Amavija želi poslati na posudbu. Spominjalo se kako Amavijev dolazak u Dinamo ovisi o uspjehu protiv Bodo/Glimta u play-offu Lige prvaka. Podsjetimo, u prvoj utakmici Dinamo je u Norveškoj izgubio 1:0.

Transfermarkt Amavijevu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura. Marseille ga je doveo 2017. godine za 12 milijuna eura iz Aston Ville, zakoju je odigrao 48 utakmica i ostvario četiri asistencije. U Marseilleu je pak odigrao 127 utakmica te zabio tri gola uz 11 asistencija. Prošlu polusezonu bio je na posudbi u Nici, klubu u kojem je i počeo karijeru.

Čačić na lijevi bok stavlja veznjaka

Dinamo na lijevom boku ima Petra Bočkaja, koji je stigao početkom godine iz Osijeka za tri milijuna eura, ali je u lošoj formi. Trener Ante Čačić stoga na tu poziciju u ključnim utakmicama stavlja veznjaka Roberta Ljubičića. 

Riječ je o problemu koji se počeo isticati u sezoni 2020./2021. kada je zagrebački klub na lijevoj strani koristio Joška Gvardiola, iako je on primarno stoper. Nakon što je Gvardiol otišao u RB Leipzig, Dinamo je najtanji bio na toj lijevoj strani obrane.

U klubu su bili Francis Moubandje, Marin Čabraja te Danijel Štefulj, koji je i danas član Dinama, ali je na lijevom boku korišten veznjak Bartol Franjić. Međutim, tijekom ljeta je i on napustio Dinamo. Čačić do kraja kolovoza, koliko traje ljetni prijelazni rok, mora pronaći drugo rješenje nakon što je i Amavi otpao, posebice jer ga očekuju nastupi u Europa ligi ili Ligi prvaka.

Pročitajte više