Potez hrvatskog reprezentativca otkriva da mijenja klub uoči Europskog prvenstva?

Foto: Profimedia

GLASGOW RANGERS pobijedili su Dundee United 5:2 u 37. kolu škotskog prvenstva. Bila je to posljednja domaća utakmica Rangersa na stadionu Ibrox ove sezone. Hrvatski reprezentativac Borna Barišić ostao je na klupi Rangersa, koji će osvojiti drugo mjesto iza prvaka Celtica, a nakon susreta pljeskao je navijačima i pritom, navodi Glasgow Times, "izgledao jako emotivno".

Pretpostavlja se da je to bio Barišićev posljednji pozdrav navijačima s obzirom na to da mu 31. svibnja istječe ugovor. Bočni igrač trebao bi potom kao slobodan igrač potpisati za turski Trabzonspor, o čemu se piše posljednjih tjedana. Podsjetimo, Football Insider jedan je od medija koji su objavili da klub iz Glasgowa nije Barišiću ponudio novi ugovor.

U aktualnoj sezoni upisao je 35 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija, ali više nije bio standardni prvotimac kao prijašnjih godina. 

Barišić s Trabzonsporom potpisuje ugovor karijere?

Barišić je nastupao za BSK iz Bijelog Brda, Dinamo, Lokomotivu i Osijek, iz kojeg je 2018. godine u transferu vrijednom 2.45 milijuna eura otišao u Rangers. Dosad je sa škotskim velikanom osvojio tri trofeja.

S obzirom na prijašnje tvrdnje Daily Recorda o "bogatoj ponudi", Barišiću bi ugovor s Trabzonsporom, u financijskom smislu, mogao biti najbolji u karijeri. Uostalom, Daily Record objavio je i da je njegovu suigraču u Rangersima Johnu Lundstramu (30) Trabzonspor ponudio ugovor koji po pitanju novca nadmašuje onaj u Rangersu.

Ako zaista potpiše s Trabzonsporom, Barišić će iduće sezone biti suigrač sa sunarodnjakom Mislavom Oršićem, a možda i Tonijem Teklićem, koji je sada na posudbi u Karagumruku.

Barišić ima 35 nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Barišić je za hrvatsku reprezentaciju upisao 35 nastupa i jedan gol te osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je igrao protiv Japana u osmini finala. Očekuje se da će biti na popisu izbornika Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, koje počinje u lipnju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

Pročitajte više