Potpisao za najbolju momčad svijeta pa odmah otpušten: Evo koliko je zaradio za samo 80 minuta

Foto: Guliver Image/Getty Images

GOLDEN STATE WARRIORSI ne samo da su najbolja košarkaška momčad svijeta, već su na primjeru Josea Calderona pokazali i da održe obećanje.
 
Naime, španjolski razigravač dogovorio je raskid ugovora sa Los Angeles Lakersima kako bi potpisao za Golden State, koji mu je već pripremio i dres s brojem 8. Međutim, nakon što je postao slobodan igrač dogodio se veliki preokret - ozlijedio se jedan od najboljih košarkaša svijeta Kevin Durant i Warriorsi su morali pronaći zamjenu za njega.
 
Budući da imaju jedno mjesto na rosteru te da Calderon i Durant ne igraju istu poziciju znali su da ne mogu dovesti Španjolca.
 
"Nazvao sam ga i objasnio mu situaciju. Bilo je teško... Ispričao sam se, ali smo mu se i odlučili iskupiti", rekao je Steve Kerr, trener vodeće momčadi NBA lige.
 
Kako su se Warriorsi iskupili? Potpisali su Calderona na samo 80 minuta kako bi mu isplatili 415 tisuća dolara jer je zbog Warriorsa odustao od svog ugovora s Lakersima. 
 
"Calderon je to odlično primio. Riječ je o velikom profesionalcu i velikom igraču. Znam da smo ga doveli u užasnu situaciju", dodao je Kerr.
 
Španjolski košarkaš već ima ponude drugih NBA klubova, a navodno je najbliži odlasku u Atlantu. Warriorsi su umjesto njega doveli krilo Matta Barnesa.
 

Pročitajte više