POTRESI U SPLITSKOM NOGOMETU, RADOVANI DAO OSTAVKU "Ovo sve skupa nema smisla, cijeli sustav prožet je dealovima"

Foto: Miro Gabela/HNK Hajduk

VINKO RADOVANI, splitski odvjetnik i predsjednik Hajdukove Skupštine, nije više predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Prije pola sata prekinuo je sjednicu Izvršnog odbora i podnio neopozivu ostavku.

"Ovo sve skupa više nema nikakvog smisla, cijeli sustav od vrha do dna prožet je dealovima. Opterećen je godinama, u pitanju su animoziteti stari 20 godina. Ovaj je dužan onome, ovaj se zamjerio... Ja se više time ne želim baviti. Imam svoj posao, a u ovome ne želim sudjelovati. Treba kompletno promijeniti sustav. Nijednu ozbiljnu odluku nismo mogli donijeti upravo iz ovih razloga", kazao nam je Radovani.

"Sve treba očistiti i dovesti ljude koji će raditi u korist nogometa, a ne sebe, kluba ili partije"

Nije htio govoriti o konkretnim imenima. Čuli smo da je bila riječ o prijedlogu promocije jednog suca u viši rang natjecanja koji nije prošao, a zapelo je i s povjerenikom za natjecanje. Nakon što nisu prošli kandidati, Radovani je povukao drastičan potez. 

"To je bila samo kap koja je prelila čašu. Sve treba očistiti i dovesti ljude koji će raditi u interesu nogometa, a ne za svoj osobni interes ili interes kluba ili partije", kazao je Radovani.

Pročitajte više