Potresna ispovijest i odlazak: Koscielny napustio reprezentaciju Francuske

LAURENT KOSCIELNY (33) oprostio se od nogometne reprezentacije Francuske, ali to nije napravio mirno, već je izazvao kontroverze nakon što je javno kritizirao izbornika Didiera Deschampsa i progovorio o strašnim detaljima koji su ga mučili dok je bio ozlijeđen.

Arsenalov branič propustio je Mundijal u Rusiji zbog ozljede Ahilove tetive na uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige protiv madridskog Atletica koja ga je udaljila s terena na šest mjeseci.

Iskusni Francuz ovih se dana polako vraća nogometu, a tom prilikom odlučio je progovoriti o teškim trenucima tijekom oporavka i obznaniti da se oprašta od francuske reprezentacije.

"Pobjeda Francuske na Svjetskom prvenstvu me psihički više ubila nego sama moja ozljeda! I taj SP će ostati tamna mrlja u mojoj karijeri", počeo je priču za francuski Canal+ pa nastavio:

"Teško sam prihvatio ozljedu, još teže jer sam zbog nje morao propustiti SP. Imam tu svoju sebičnu stranu i govorim si da sam mogao biti dio te avanture i osvojiti svjetski naslov. I imat ću tu misao u nekom kutku svoje glave do kraja života. Teško je to i nitko ne može to razumjeti jer nije u mojim cipelama", istaknuo je Koscielny.

"Bio sam sretan, ali mi se istovremeno sve gadilo"

Francuska je u finalu Svjetskog prvenstva porazila Hrvatsku, a Koscielny je sve morao gledati izvan terena.

"Bio sam zaista sretan zbog mojih suigrača, ali istovremeno mi se sve gadilo. Ne možeš se osjećati kao svjetski prvak, a 60 milijuna Francuza upravo se tako osjeća. Čudan me osjećaj pratio za vrijeme turnira. S jedne sam strane želio da odu što dalje, a s druge sam se nadao da će izgubiti i ispasti. Tako sam se osjećao tada", iskren je bio francuski stoper.

Francuskom reprezentativcu, koji je za Trikolore nastupio 51 put, bila je to prva ozbiljnija ozljeda.

"Za vrijeme rehabilitacije sam zapostavio obitelj"

"Bila je to moja prva velika ozljeda, mentalno postaješ jači, učiš puno o nogometu i životu. Radio sam svaki dan u St. Raphaelu, gurnuo obitelj sa strane", kazao je pa briznuo u plač.

"Tako to ide u životu. Tijekom rehabilitacije bio sam sebičan. Mislio sam samo na sebe, nisam uopće vodio računa o obitelji", otkrio je strašne detalje Koscielny.

Koscielny je zamjerio i izborniku Deschampsu koji se nije lijepo ponio prema njemu kad je bio ozlijeđen.

"Je li me Deschamps nazvao tijekom ovog razdoblja? Jednom smo se čuli telefonom, za moj rođendan u rujnu. Je li me razočarao? Puno me ljudi razočaralo", dodao je.

"Mislim da sam dao nacionalnoj vrsti što sam imao. Imamo dobru generaciju igrača i moja ozljeda nije utjecala na odluku. Gotovo je s Trikolorima za mene! Ali ostajem njihov navijač. Sad imam drugačije stanje uma. Jedan je Laurent bio prije ozljede, drugi je sad. Želim nastaviti posao s Arsenalom, ne znam na kojoj ću razini biti, ali želim se boriti", podvukao je Koscielny.

 

Pročitajte više