Povijesni poraz Đokovića nakon bijesa na masera: "Što pričaš, jučer si me liječio?!"

Screenshot: SportKlub

UNITED CUP novo je tenisko natjecanje koje se igra u Australiji pred početak prvog Grand Slama godine. Turnir reprezentacija nastao je u suradnji ATP-a i WTA-a i trebao bi zamijeniti nekadašnje Hopman i ATP Cup. Srbija je na United Cup došla s velikim očekivanjima. Predvođena najboljim tenisačem svih vremena, željela ga je osvojiti, ali izbačena je već u četvrtfinalu.

Ondje ju je eliminirala Australija. Prvo je Alex de Minaur pobijedio Novaka Đokovića (6:4, 6:4), a zatim je Ajla Tomljanović pobijedila Nataliju Stevanović (6:1, 6:1) za polufinale protiv pobjednika meča Grčke i Njemačke. 

Završen je nevjerojatan Đokovićev trijumfalni niz u Australiji

Zanimljivo, ovo je Novaku Đokoviću prvi poraz u Australiji nakon što je ondje na raznim turnirima i natjecanjima nanizao 43 pobjede. Zadnji poraz prije ovog bio mu je još prije šest godina od Chung Hyeona na Australian Openu. Nakon toga je u Australiji samo pobjeđivao i osvajao sve.

Sada je završena trijumfalna australska serija srpskog šampiona. Otežalo mu je i to što se nije borio samo protiv Minaura nego i ozljede mišića podlaktice. U prvom setu nije dobio medicinski time-out koji mu je trebao i tražio je objašnjenje od fizioterapeuta.

"O čemu pričaš, to je ozljeda koju si jučer liječio?!"

Budući da je Đoković izašao na teren s istom ozljedom koju je zadobio u utorak na meču protiv Jiržija Lehečke, činilo se da nema pravo na službeni medicinski time-out. Ali Novak je tvrdio da mu se stanje popravilo prije meča protiv De Minaura i da se samo pogoršalo kada je počeo igrati.

"O čemu pričaš, to je ozljeda koju si jučer liječio?!" rekao je šokirani Đoković fizioterapeutu kada ga je ovaj odbio te nastavio: "Znači, ako se sutra nastavi pogoršavati, nećete to liječiti jer se jučer ponavljalo? Rekao sam da se poboljšalo prije meča, ali kada sam počeo igrati i što više igram, sve je gore. To sam ti rekao!"

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU

Pročitajte više