TRANSFERI

Povijesni transfer za United skoro propao zbog Palacevog zahtjeva u zadnji čas

Foto: Getty Images / Guliver Images

AARON WAN-BISSAKA još samo čeka službenu objavu oko njegova prelaska iz Crystal Palace u Manchester United.

Crveni vragovi će za 21-godišnjeg talentiranog desnog beka izdvojiti 50 milijuna funti, čime će Wan-Bissaka ući u povijest engleskog nogometa. Naime, nijedan engleski bočni igrač nije prodan za veći novac. Do sada je rekord držao Kyle Walker koji je prije dvije godine iz Tottenhama otišao u Manchester City za 47 milijuna funti.

Osim toga, Wan-Bissaka se pridružuje Johnu Stonesu kojeg je prije tri godine Manchester City platio također 50 milijuna funti. Njih dvojica sada su dva najskuplja engleska braniča svih vremena. 

Jedini skuplji engleski nogometaš od njih je Raheem Sterling kojeg je City prije četiri godine platio 57 milijuna funti. 

Ipak, dogovor oko ovog transfera skoro je propao u zadnji tren, javlja Daily Mail. Palace je odlučio na kraju tražiti 10% od buduće prodaje Wan-Bissake, a United nije bio najsretniji takvom odlukom. Na kraju su pristali i Wan-Bissaka će doći na Old Trafford.

Potpisat će petogodišnji ugovor, a plaća će mu iznositi 80 tisuća funti tjedno. U Palaceu je imao 10 tisuća funti za isto razdoblje.

Pročitajte više