Povijesni trenutak za hrvatski taekwondo: Filip Grgić izborio nastup na Igrama u Riju

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKI taekwondoist Filip Grgić u subotu je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 68 kg na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Istanbulu. 

Član zagrebačkog Metalca je do uspjeha karijere stigao je nanizavši tri pobjede na putu do finala, gdje je bolji od njega bio prvi nositelj turnira Poljak Karol Robak, koji je s uvjerljivih 22-7 slavio u finalu i osvojio zlatnu medalju. Grgić je prvo u osmini finala svladao bošnjačkog reprezentativca Emira Kaljanca sa 6-3, a potom je u četvrtfinalu uslijedila najdramatičnija borba.

Naime, Grgić je Izraelca Ilana Braginskog svladao sa 7-6 zahvaljujući 'zlatnom bodu'. Polufinalna borba donosila je Grgiću plasman na Olimpijske igre, a u njoj je svladao srbijanskog reprezentativca Damira Fejzića s uvjerljivih 16-9.

Nažalost, hrvatski reprezentativac u kategoriji do 58 kg Lovre Brečić zaustavljen je na prvom koraku. Bolji od njega bio je Moldavac Stepan Dimitrov sa 6-5.

Grgić: Igre kao konačan uspjeh

"Osjećam se fenomenalno. Kada sam osvojio svjetsko zlato 2007. godine, zacrtao sam Olimpijske igre kao svoj cilj, konačan uspjeh. Još sam pod dojmom, ali presretan. Bavim se ovim sportom od svoje 4. godine i teško mi je reći tko je najzaslužniji za uspjeh. Puno rada stoji iza toga", iz dvorane u Istanbuu javio nam se Grgić.


"Svaka borba u kvalifikacijskom turniru bila je napeta i teška, no izdvojit ću pobjedu nad Fejzićem u polufinalu. On me zaustavio na putu do Londona, zato mi je posebno drago da sam ga ovaj put preskočio"

Filip Grgić nije želio ulaziti u odluku HTS-a koji je birao borce za Rio. Odluka je izazvala brojne kontroverze jer je najbolje rangirani hrvatski borac Vedran Golec ostao kod kuće odlukom Upravnog odbora.

"Protekla tri mjeseca bavio sam se treningom, isključio sam mobitel i radio. Nemam nikakav komentar, želim se zahvaliti savezu i treneri Toniju Tomasu"

Pročitajte više