Povratak Livakovića, osvećivanje Hajduka ili Zrinjskog. Koga Dinamo može izvući u 13?

Foto: Profimedia

DANAS od 13 sati u Nyonu je ždrijeb osmine finala Konferencijske lige. Mjesto u njemu izborio je Dinamo prolaskom Betisa s ukupnih 2:1. Prvak Hrvatske je jedan od preostalih 16 klubova u najslabijem UEFA-inom klupskom natjecanju, ali u njemu je ostao niz jakih i uglednih klubova.

Dinamu prijeti niz velikana 

Primjerice Aston Villa, koja se bori za Ligu prvaka u Premiershipu, a u skupini je pobijedila Zrinjski, pa Fenerbahče, čiji gol čuva donedavni Dinamov kapetan Dominik Livaković dok za njega trpa Edin Džeko. Ili PAOK, koji je u pretkolu KL-a izbacio Hajduk. Tu je i Viktorija Plzenj, koja je pobijedila Dinamo u obje utakmice skupine.

Oni su podijeljeni na po osam nositelja i nenositelja. Dinamo spada među potonje, a povlašten status u ždrijebu, tako što uzvrate imaju na svom terenu, zaslužili su pobjednici skupina KL-a, dok su među nepostavljenim oni koji su prošli baraž za nokaut-fazu, među njima i Dinamo. To znači da će prvu utakmicu osmine finala igrati na Maksimiru, a uzvrat u gostima. Ždrijeb je dirigiran, što znači da postoji ograničenje u smislu da klubovi iz istih država ne mogu igrati međusobno. Prve utakmice osmine finala su 7., a uzvratne 14. ožujka. 

Nositelji u ždrijebu osmine finala Konferencijske lige:

Aston Villa
Club Brugge 

Fenerbahče 
Fiorentina
Lille 
Maccabi Tel-Aviv
PAOK 
Viktoria Plzenj

Nenositelji:

Ajax
Dinamo 
Maccabi Haifa
Molde 
Olympiacos 
Servette 
Sturm Graz
Union SG 

Pročitajte više