Povratak starog imena: Varaždin u Europu kao NK Varteks?

VELIKA euforija koja je zahvatila Varaždince nakon ulaska u finale Kupa kulminaciju bi mogla doživjeti povratkom imena Varteks.

Podsjetimo, Skupština kluba u lipnju prošle godine promijenila je ime kluba u NK Varaždin, da bi netom poslije velike pobjede protiv Cibalije iz izvora bliskih klubu procurilo da sadašnja Uprava, na čelu s predsjednikom Zlatkom Horvatom, razmišlja o promjeni imena: "Nešto više o svemu znat će se idući tjedan, ali gdje ima dima, ima i vatre", zagonetan je u izjavi za eVaraždin bio Horvat.

Lanjska promjena imena donijela je klubu bojkot White Stonesa, ali ne i željeni pomak na financijskom planu, što je bio jedan od glavnih ciljeva. Ne tako davno Horvat je odbio razgovarati s White Stonesima o promjeni, ali sad je navodno promijenio ploču, a između ostalog je naglasio i kako je spreman ispričati se najvjernijim varaždinskim navijačima.

Oni su, pak, još uvijek skeptični: "Naš stav po tom pitanju se zna, mi želimo da klub vrati staro ime. Znamo dobro što je Horvat govorio na zadnjoj Skupštini kluba, ali nismo ni s kim u međuvremenu razgovarali i nadamo se da ovo nije njihova navlakuša kako bi nas vratili na tribine u finalu Kupa", rekao je Rikardo Kahlina, predsjednik Udruge navijača Varteksa White Stones.

Pročitajte više