POVRATAK VELIKANA Milan dobiva novog vlasnika i kreće po velika pojačanja na ljeto

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON gotovo godinu dana Milan će napokon dobiti nove vlasnike. Kineski konzorcij Sino Europe Sports 3. ožujka trebao bi preuzeti talijanskog velikana od Silvija Berlusconija, čija se vladavina završava nakon više od 30 godina.  

Kinezi će, između ostalog, poslije početnih 100 milijuna eura, krajem veljače Berlusconiju uplatiti još 320 milijuna, a morat će uložiti oko 100 milijuna u infrastrukturu kluba, kao i 120-150 milijuna u prijelaznom roku na ljeto.   

Tako će od ožujka, nakon Intera čiji je vlasnik Suning grupa, i Milan službeno dobiti kineske vlasnike koji ga žele vratiti u vrh talijanskog i europskog nogometa. Rossoneri će biti vrlo aktivni tijekom ljeta, kada žele vratiti Pierre-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund, a spominju se još i Sergio Aguero iz Manchester Cityja, Mahmoud Dahoud iz Borussije Monchengladbach, Mateo Musacchio iz Villarreala, Domenico Berardi iz Sassuola, Federico Bernardeschi iz Fiorentine i Keita Balde iz Lazija.
Unatoč tome što su nedavno mediji spominjali kako bi momčad mogao preuzeti Roberto Mancini, najnovije informacije govore da će Vincenzo Montella voditi ekipu i sljedeće sezone, s kojom ove želi izboriti plasman u europska natjecanja.
 
Milan je trenutačno na sedmom mjestu, a u ponedjeljak od 20:45 igra kod Lazija u 24. kolu Serie A. 

 

Pročitajte više