Poznat sljedeći protivnik Joshue: Zovu ga Velika Beba i ima 142 kilograma

Foto: Getty Images / Guliver Images

POZNATA je sljedeća obrana naslova Anthonyja Joshue. Britanac će prvi put u svojoj karijeri boksati u SAD-u: 1. lipnja, u New Yorku, u Madison Square Gardenu, borit će se protiv Jarrela Millera.

30-godišnji Miller u svojoj profesionalnoj karijeri ima 23 pobjede i remi, a nikada se nije borio za svjetsku titulu. Sada će imati priliku osvojiti naslove po IBF, WBA i WBO kategorijama.

Amerikanac će biti najteži Joshuin protivnik u njegovoj karijeri. U prošloj borbi, Miller je težio čak 142 kilograma. Zbog svoje specifične fizičke konstitucije dobio je nadimak Velika Beba.

"Idem u Veliku jabuku i planiram uživati u tamošnjoj kulturi i otići sa željom za povratkom jednog dana. Imao sam čast boriti se u nekim od najboljih sportskih borilišta na svijetu i kod kuće, poput Wembleyja, ali vrijeme je došlo da svoje teškaške titule branim u SAD-u. Veselim se izazovu protiv dobrog boksača. Bit će to uzbudljiva borba. Ne želim ništa prepustiti slučaju i planiram u stilu uništiti Millera", najavio je Joshua borbu.

S obzirom na to da preostala dva najbolja teškaša na svijetu, Deontay Wilder i Tyson Fury dogovaraju svoj revanš, a Dillian Whyte otvoreno je kritizirao financijske uvjete prezentirane od Joshuinog tima, Britanac nije imao bolju opciju od Millera. Amerikanac, iako neporažen, nikada se u karijeri nije borio protiv protivnika koji je kvalitetan poput Joshue.

Joshua je planirao sljedeću borbu ponovno imati na Wembleyju, ali borbom u SAD-u povećat će svoj svjetski imidž te pokušati dobiti na popularnosti kod američkih fanova boksa. 

 

Pročitajte više