Poznata američka organizacija napušta CS:GO esport, zadržavaju samo ženski tim

Foto: Counter Logic Gaming

COUNTER LOGIC GAMING, poznata američka esport organizacija koja je nastala kao League of Legends tim, odlučila je otpustiti dva muška CS:GO tima zadržati samo onaj ženski naziva CLG Red.

Jučer je stigla i službena potvrda kako Counter Logic Gaming izlazi iz vrhunskog CS:GO esporta, barem što se tiče glavnog tima i njihove Academy postave. Jedan tim će ipak u tom esportu zadržati i to baš onaj u ženskoj konkurenciji.
 
Iako organizacija pokušava konsolidirati financije, izgleda da nije problem bio samo u novcima. Glavni trener ekipe, Steve "Ryu" Rattacasa i jedan od igrača, Pujan "FNS" Mehta, u svojim su istupima u medijima i društvenim mrežama potvrdili kako je tim imao podosta internih problema kao, ali i da se igrači nisu baš međusobno slagali. FNS, kao vođa ekipa smatra da je nakon promjene trenera, izgubio povjerenje suigrača.
 
Iza prve postave CLG-a je prilično razočaravajuća godina. Osvojili su tek sedmo mjesto na ESL Pro League, a posljednja značajna titula datira još iz 2015. godine i Northern Arene. 
 
Igrači iz prve postave tako će tražiti nove timove, ali problem je što se neće moći natjecati na najvećim CS:GO turnirima zbog svojih ugovora s Counter Logic Gamingom.
 
Counter Logic Gaming osnovao je bivši profesionalni League of Legends igrač, George "HotshotGG" Georgallidis još 2010. Njihovo širenje u CS:GO započelo je krajem 2014. da bi se početkom iduće godine ideja realizirala s potpisivanjem igrača biše postave mouseSpaza. Od samih početaka, FNS je bio dio ekipe. U lipnju iste godine oformljen je i ženski tim CLG Red, koji je organizacija odlučila zadržati. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više